Samsung a lansat in toamna, la Photokina, primul aparat foto cu sistem de operare Android al companiei – Samsung Galaxy Camera, care s-a bucurat pana acum de un feedback destul de bun din partea „testerilor de pretutindeni”. Acum, dupa aproape sase luni de la lansare, zvonurile spun ca urmatoarea generatie de aparate foto mirrorless de la Samsung ar putea veni tot cu sistemul de operare de la Google.

Samsung NX1000
Actualul Samsung NX1000

Samsung pregateste pentru luna Martie lansarea noilor aparate foto mirrorless din gama NX. Conform siteului PhotoRumors.com, acestea ar putea avea urmatoarele caracteristici:

  • Samsung NX1100 va inlocui modelul Samsung NX1000 care se gaseste acum in magazine cu o reducere substantiala si va avea sistem de operare Android 4.1, la fel ca si Galaxy Camera. In plus, pentru prima data in seria NX1xxx, noua camera va avea ecran LCD rabatabil.
  • Samsung NX2000 ar putea fi un model nou in gama mirrorless a producatorului koreean, care sa fie orientat catre utilizatorii cu un buget restrans, fara a avea ecran LCD rabtabil si fara Android. Adica aproximativ la fel cum este Samsung NX1000 care se gaseste acum.
  • Samsung NX-R este camera despre care v-am spus aici si ar putea fi, daca zvonurile se confirma, primul mirrorless cu senzor Full Frame. Desi lansarea acestui model este asteptata in luna Martie, deocamdata nu au aparut informatii noi in ceea ce priveste specificatiile tehnice sau pretul noului model. Detaliile cunoscute sunt tot cele pe care le-am scris aici. Samsung NX-R va fi un model de varf, care va fi pozitionat in gama pe aceeasi treapta cu Samsung NX20, despre care am scris aici.

Asadar, acestea sunt modelele noi pe care le asteptam de la Samsung. In momentul in care avem informatii noi despre viitorul gamei NX vom actualiza acest articol. Pana atunci, nu putem decat sa speram ca zvonurile se vor adeveri. In ceea ce priveste gama mirrorless cu Android de la Samsung, aceasta este aproape o certitudine, data fiind „traditia” producatorului in ceea ce priveste dispozitivele care ruleaza acest sistem de operare si modul pozitiv in care a fost primita Galaxy Camera. Cititi review-ul nostru aici. Este clar ca Samsung va promova din ce in ce mai mult camerele cu Android, pentru ca cel putin deocamdata acesta ar putea fi principalul atuu al sistemului NX care sa le diferentiaze de modelele „concurentei”.

Data de lansare a noilor modele nu a fost confirmata, dar e de asteptat ca Samsung sa le prezinte inainte de 14 Martie, data la care va fi anuntat si noul varf de gama in categoria smartphone, Samsung Galaxy S4.

Sa nu uitam ca inlocuirea actualelor modele din gama mirrorless a inceput in luna Ianuarie, la CES, acolo unde Samsung a prezentat modelul NX300, primul mirrorless cu inregistrare 3D.

Samsung NX300

1 COMENTARIU

  1. Samsung NX1100 -10 pentru video, intrece DSLR-ul… Trage 8 cadre pe secunda, in format RAW, iar imaginile pot fi utilizate, fara probleme, chiar si la ISO 12.800…Asta da performanta!

Lasă un răspuns