Samyang a anuntat lansarea unui numar de patru obiective noi. Este vorba despre noile Samyang 50mm f/1.2 AS UMC CS si 21mm f/1.4 ED AS UMC CS, care vor fi disponibile cu montura Canon EF-M, Sony E, Fuji X si Olympus/Panasonic Micro 4/3 dar si versiuni dedicate cinematografiei, respectiv Samyang 50mm T/1.3 si 21mm T/1.5 cu inele de diafragma si focus zimtate.

Noile obiective Samyang de 21 si 50mm
Noile obiective Samyang de 21 si 50mm

Anuntul noilor obiective a fost facut in aceasta dimineata, mai intai pe pagina Instagram a companiei Coreene.

Noul obiectiv Samyang 50mm f/1.2 A UMC CS (alaturi de modelul „cinema” 50mm T/1.3), este probabil cel mai interesant dintre cele lansate astazi, dar cu siguranta cel mai luminos obiectiv cu focala de 50mm ce se regaseste in catalogul producatorului pana in acest moment. Are focalizare exclusiv manuala si include doua lentile asferice si o diafragma formata din noua lamele rotunjite. Formula optica este formata din 9 elemente dispuse in 7 grupe. Lentilele beneficiaza de un tratament optic multi-strat, iar inelul portfiltru are diametrul de 62mm, iar distanta minima de focalizare este de 58cm.

Va ajunge in magazine la un pret de aproximativ 550 Euro, in varianta pentru Canon EF-M, Sony E, Fuji X si Olympus/Panasonic Micro 4/3, fiind compatibil doar cu camerele cu senzor in format APS-C si Micro 4/3 (nu si Full Frame, din pacate).

Al doilea obiectiv lansat astazi, Samyang 21mm f/1.4 ED AS UMC CS integreaza trei lentile asferice si un element de tip „ED”, are diafragma formata din 9 lamele circulare si, de asemenea, beneficiaza de cel mai nou tratament antireflex multi-strat al producatorului. Formula optica include 8 lentile dispuse in 7 grupe. Accepta filtre pe filet de 58mm. Distanta minima de focalizare este de 30cm.

Samyang 21mm f/1.4 ED AS UMC CS va ajunge in magazine incepand cu luna Octombrie, in varianta pentru Canon EF-M, Sony E, Fuji X si Olympus/Panasonic Micro 4/3. Va avea un pret aproximativ de 500 Euro.

In Romania, obiectivele Samyang se gasesc aici.