Prezenta pe piata inca din anul 1961, dupa 50 de ani de dezvoltare continua, Sigma Photo reprezinta un etalon de excelenta in domeniul foto. Traditia fabricantului nipon este construita pe trei criterii bine definite: calitate, siguranta si profesionalism. Compania este dedicata acestor atribute iar calitatea produselor ce poarta brandul Sigma reprezinta un etalon pentru fotografii din intreaga lume.

Sigma 50 de ani de excelenta
Sigma 50 de ani de excelenta

Intr-o perioada in care concurenta acerba si criza economica la nivel mondial au impus pentru unii producatori gasirea unor solutii de compromis, mutand productia in piete precum China sau Taiwan, Sigma a ales sa pastreze integral productia in Japonia. Astfel, Sigma isi are concentrata productia in uzinele de la Aizu, pe teritoriul japoniei. Cu o cifra de afaceri de 36,4 miliarde de Yeni declarata la finalul anului 2011 si un numar de 894 de angajati, Sigma a crescut impreuna cu comunitatea locala din Aizu, investind in cercetare si inovand constant, astfel incat produsele Sigma sa atinga un nivel de calitate superior, cu fiecare noua generatie.

Devotamentul si grija muncitorilor se regasesc in fiecare produs care iese din liniile de productie, deoarece Sigma isi doreste sa mentina standardele ridicate astfel incat performantele obiectivelor sale sa atinga sau chiar sa si depaseasca modelele similare ale celorlalti producatori.

Design-ul produselor este realizat in Tokyo. Faptul ca intrega gama Sigma este produsa in Japonia, de la design si proiectare si pana la productia efectiva, certifica inca o data importanta pe care o acorda producatorul nipon pentru mentinearea calitatii, in mod special a obiectivelor, pentru care acestia utilizeaza sticla proprie, de tipul SDL – Special Low Dispersion, pentru a sigura o calitate optica sporita. Mai mult decat atat, tratamentul SIGMA Super-Multi-Layer (SML) Coating al obiectivelor din seria DG, DC si DN evita problemele cauzate de flare si ghosting.

Obiectivele Sigma sunt facute sa asigure o optica de calitate, constructia lor este solida iar montura este metalica. Filtrele Sigma beneficiaza de tratament multi-strat si au montura slim, pentru a evita vignetarea atunci cand sunt utilizate cu obiective wide sau super-wide.

Sigma produce si aparate foto DSLR si compacte, recunoscute pentru calitatea imaginilor. Un review complet despre cel mai performant compact Sigma DP2 Merrill se poate citi aici.

Dintre accesoriile foto produse de Sigma in Japonia mai amintim si blitz-urile destinate aparatele foto DSLR, in doua versiuni Standard si Super, oferind performanta maxima si concepute sa functioneze cu toate sistemele de expunere auto TTL ale celor mai populare camere foto DSLR.

In calitate de reprezentant oficial in Romania pentru brand-ul Sigma, garantia acordata de Simus Trading prin Photosetup acestor produse este de 2 ani iar service-ul este asigurat in Germania, la sediul reprezentantei Sigma. Deparatmentul de service german este format dintr-o echipa de tehnicieni specialisti care beneficiaza constant de training tehnic si utilizeaza cele mai performante modalitati de interventiile asupra produselor, asigurand astfel calitatea continua post-vanzare sau chiar post-garantie.

In concluzie, produsele Sigma reprezinta o algere foarte buna pentru fotografii care urmaresc un raport de calitate/pret optim si siguranta unor echipamente cu utilizare pe termen indelungat.

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorVietnam – tinutul dragonului zburator (Tura foto)
Articolul urmatorOlympus XZ-10
Fotograf profesionist și fondatorul site-ului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 15 ani, iar portofoliul meu îl găsești pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriană - se gasește aici: www.TheDrone.ro

1 COMENTARIU

  1. Au cateva lentile bune, dar ca majoritatea obiectivelor third party, sunt dedicate dedicate fotografilor amator-entuziasti. Cateva fixe sunt de laudat, gen 50mm 1.4EX, 85mm 1.4EX etc, optica impresionanta, dar pana la un anumit nivel. Din ce ma observat eu, Sigma si Tamron, redau un zgomot de imagine mai mare decat obiectivele Canon/Nikon.
    Eu n-as mai cumpara decat Canon pe Canon sau Nikon pe Nikon. Astfel se evita si problemele de focus si de calibrare. Ma indoesc ca optica Sigma este superioara L-urilor Canon sau G-urilor Nikon. Vorbesc de varfurile producatorului nipon, Sigma, evident.

Lasă un răspuns