Sigma a anuntat astazi pretul si data de livrare pentru primele obiective Sigma 50mm f/1.4 ART. In mod surprinzator, pretul este mai mic decat ne asteptam pentru un obiectiv care se anunta fabulos si care, cel putin teoretic, incearca sa concureze de la egal la egal modelul Zeiss Otus 55mm f/1.4 (review) care costa peste 3500 de Euro.

Asadar, ca sa nu o mai lungim. Noul Sigma 50mm f/1.4 ART va ajunge pe rafturile magazinelor din Romania dupa 20 Mai, iar pretul anuntat astazi este de aproximativ 3.400 de Lei in Romania. Obiectivul va fi comercializat in trei versiuni: cu montura Canon, Nikon si Sony. Il veti gasi la Photosetup si F64 Studio (click pentru detalii si preturi actualizate).

Sigma 50mm f/1.4 ART
Sigma 50mm f/1.4 ART

In plus, obiectivul este destul de voluminos si construit intr-o maniera similara cu – deja celebrul – Sigma 35mm f/1.4 ART. Pentru un obiectiv de 50mm, este mult mai voluminos, semn ca specialistii Sigma au ales o formula optica imbunatatita (inclusiv cu elemente SLD si asferice), pentru a oferi maximul de performante intr-un obiectiv cu o distanta focala atat de populara. Cei de la Dpreview merg pana acolo incat compara noul sigma cu obiectivul Zeiss Otus 55 f/1.4 lansat in urma cu cateva luni, datorita formulei optice utilizate…

Sigma 50mm f/1.4 ART are un motor de focus ultrasonic ce permite ajustarea manuala a planului de focus chiar si atunci cand motorul AF este cuplat. Obiectivul accepta filtre cu diametrul filetului de 77mm, are o distanta minima de focus de 40cm si un factor de marire maxim 0,18x.

Specificatii tehnice pe scurt:

  • Distanta focala: 50mm
  • Diafragma f/1.4-16
  • Formula optica: 13 elemente / 8 grupe
  • Include elemente SLD si Asferice
  • Distanta minima de focus: 0,4m
  • Factor de marire: 0,18x
  • Inel port-filtru 77mm

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns