Sigma SD 15
Sigma SD 15

Sigma SD 15, cel mai nou model DSLR al producatorului japonez este dotat cu un senzor CMOS de tip Foveon X3. Acesta utilizeaza trei straturi de foto-diode independente, cate unul pentru fiecare canal de culoare. In total, pe suprafata senzorului sunt 14.6 mega pixeli dar rezolutia efectiva este de „doar” 4.8 mega pixeli (ceea ce reprezinta imagini de 2640×1760 pixeli).

Datorita tehnologiei Foveon, calitatea imaginilor se situeaza printre cele mai bune din gama DSLR-urilor actuale. Astfel, Sigma SD15 ofera cele mai bune detalii „la nivel de pixel” dintre toate DSLR-urile actuale. Practic in termeni de rezolutie, cei 4.8 mega pixeli ai senzorului Foveon echivaleaza cu rezolutia unui DSLR de 10-12 mega pixeli cu senzor CMOS obisnuit.

Daca tot am vorbit de tehnologia Foveon, trebuie precizat si avantajul major in fata concurentei: senzorul Sigma ofera o latitudine de expunere foarte mare si culori reproduse mai fidel decat cele oferite de un senzor obisnuit.

Specificatii tehnice Sigma SD 15

– Senzor: FOVEON X3 Direct Image Sensor (CMOS)
– Rezolutie efectiva: 14.06 milioane pixeli (2652 x 1768 x 3 straturi)
– Procesor: True II Processor
– Formate fisiere salvate: RAW (12-bit), JPEG (Super High, High, Medium, Low), Exif 2.21, DCF 2.0
– Factor de crop: 1.7x
– Montura: SIGMA SA
– Sistem de focalizare: TTL cu 5 puncte de focalizare
– Moduri de focalizare: Single AF, Continuous AF, Manual
– Sensibilitate ISO: 100 – 1600
– Viteza obturator: 30 sec – 1/4000 sec, Bulb
– Sistem de masurare a expunerii: 77 segmente
– Moduri de masurare a expunerii: Spot , Center Area , Center-weighted
– Balans de alb: Auto, Manual, 6 presetari
– Blitz incorporat: Da, Numar de ghid 11
– Sincronizare blitz: 1/180 sec
– Fotografiere in rafala: 3fps
– Vizor: Pentaprisma cu acoperire 98%, 0.9x (50mm f/1.4 )
– Slot de memorie: SD/SDHC, MMC
– Acumulator: Li-ion BP-21
– Monitor: 3.0″ TFT LCD (rezolutie 460,000)
– Dimensiuni: 108 x 144 x 81mm
– Greutate: 680 g

Concluzie

Sigma SD 15 este un aparat foto DSLR de „nisa”. Desi nu la fel de popular ca modelele din gama altor producatori, Sigma SD 15 se adreseaza fotografilor profesionisti ce doresc anumite speficiatii tehnice esentiale pentru fotografiile lor. Nu este un aparat ce impresioneaza prin rapiditate, ergonomie sau prin functii automate dar calitatea imaginii, reproducerea culorilor si a detaliilor este de neegalat. Este compatibil cu toata gama de obiective Sigma si, optional, se pot gasi adaptoare de montura pentru cele mai utilizate marci de obiective.

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorCanon PowerShot S95
Articolul urmatorCanon SX130 IS
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

2 COMENTARII

  1. Intr-o lume second-hand (vorba…cuiva) accesul la obiective produse de alti fabricanti este necesar. Pe scurt, puteti sa-mi indicati un furnizor de adaptoare pentru obiective in montura Canon la DSRL Sigma (SD 9…15). S-ar parea ca este mai complicat decat pare….
    Oricum, va multumesc cu anticipatie.
    Mihai

    • Multumim pt vizita dar din pacate nu stiu ce informatii am putea sa va oferim legat de aceste adaptoare. In magazinele din ro din cate stiu, nu se gasesc. Daca Sigma fabrica astfel de adaptoare (ar fi simplu pentru ei) cel mai bine e sa intrebati la importatorul oficial Sigma in Romania -> Focus94 (www.focus94.ro)

Lasă un răspuns