Canon Powershot SX130 IS
Canon Powershot SX130 IS

Canon a lansat noul model super-zoom din gama PowerShot, modelul compact SX130 IS. Fata de modelul anterior, SX130 aduce un nou senzor de imagine, 12 mega pixeli si un zoom optic mai performant (12x). Canon PowerShot SX130 IS este echipat cu un obiectiv cu o distanta focala minima de 28mm (conform standardului pe film) ceea ce inseamna un obiectiv wide-angle pentru un aparat din aceasta clasa.

O alta functionalitate noua adusa odata cu modelul SX130 IS este functia video imbunatatita, capabila de a inregistra filme in format HD, cu sunet stereo si posibilitatea de a utiliza zoom-ul in timpul filmarii. Sistemul optic de stabilizare a imaginii va ajuta si el, chiar si in timpul filmarii.

Canon SX130 IS este un aparat ideal pentru intreaga familie. Cu un mod de fotografiere complet automat si o multime de scene presetate, oricine poate face cu usurinta fotografii de calitate, prin simpla apasare a butonului de declansare. Totusi, pentru fotografii mai avansati si mai pretentiosi, aparatul dispune si de toate modurile semi-automate de lucru, cum ar fi modul Prioritate de timp (Tv) si Prioritate de Diafragma (Av) cat si modul complet manual (M).

Oricine poate face fotografii de calitate, datorita scenelor presetate si modurilor creative incorporate. Dintre acestea, efectul  „miniatura” este o optiune noua fata de modelul anterior. Cu acest efect fotografiile capata o infatisare aparte, simuland utilizarea unei lentile Tilt&Shift, pentru obtinerea unor imagini cu o lume redata „in miniatura”.

Principalele specificatii tehnice ale lui Canon PowerShot SX130 IS:

  • Senzor CCD de 12.1 mega pixeli
  • Zoom optic 12x, wide-angle (28mm) cu stabilizare optica de imagine
  • Mod de lucru „Smart auto” si 28 de scene presetate
  • Ecran LCD de 3 inchd (7 cm)
  • Inregistrare video HD
  • Detectarea fetelor si persoanelor fotografiate
  • Scene creative
  • Mic manual si ghid de utilizare direct pe ecranul aparatului
  • Control creativ semi-automat si manual (P / Tv / Av si M)
DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorSigma SD 15
Articolul urmatorBurduful extensibil pentru fotografia macro
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

2 COMENTARII

Lasă un răspuns