Sigma USB Dock
Sigma USB Dock

Va semnalez acum inca un produs ce a fost trecut destul de usor cu vederea in toamna, la Photokina si acum, la CES 2013: Sigma USB Dock, un dispozitiv/adaptor care permite conectarea la PC/laptop a oricarui obiectiv Sigma din clasa noua (fabricat dupa August 2013) pentru a putea actualiza firmware-ul si a ajusta parametrii si setarile sistemului AF al obiectivului.

Este pentru prima data cand un producator de obiective foto va lansa un astfel de produs pe piata. Cu ajutorul lui, orice fotograf va putea modifica parametrii obiectivului, cu ajutorul unui program specializat, inclusiv remedierea unor probleme de back/front focus fara a mai trimite obiectivul in service.

Ce operatiuni suporta Sigma USB dock?

-Adjust the AF of each lens by focus distance and focal length
-Adjust the focus limiter on the lens
-Adjust the AF speed on the lens.
-Upgrade the firmware of the lens

Din pacate Sigma nu a anuntat inca pretul pentru acest dispozitiv sau data aparitiei lui pe piata.

UPDATE: Deocamdata Sigma USB Dock va fi compatibil doar cu urmatoarele obiective:

  • Sigma 35mm F1.4 DG HSM
  • Sigma 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM / 17-70mm F2.8-4 DC MACRO HSM
  • Sigma 120-300mm F2.8 DG OS HSM
Sigma USB Dock
Sigma USB Dock

1 COMENTARIU

  1. […] Sigma USB Dock, sistemul de ajustare al obiectivelor lansat in premiera de Sigma la Photokina in toamna anului trecut a ajuns in Romania. Este pentru prima data cand un producator de obiective foto lanseaza un astfel de produs pe piata. Cu ajutorul lui, oricine poate modifica o serie de parametri ai obiectivelor, cu programul specializat Sigma Optimization Pro livrat impreuna cu dock-ul, inclusiv remedierea unor probleme de back/front focus, fara a mai trimite obiectivul in service. […]

Lasă un răspuns