Sony a decis sa urmeze modelul celor de la Panasonic si Olympus si sa lanseze un aparat foto compact subacvatic accesibil ca pret. Modelele rezistente la apa si interperii nu lipseau nici pana acum din oferta producatorului japonez, dar odata cu lansarea lui Sony TF1 in cadrul conferintei de presa de la CES 2013, compania nipona a intrat si pe piata aparatelor foto compacte subacvatice cu pretul sub 200 de euro.

vezi-promotia-acum

Sony TF1
Sony TF1

Chiar daca este la primul model din clasa aparatelor foto subacvatice „de buget”, Sony a pus cap la cap o serie de specificatii tehnice mai mult decat interesante, in comparatie cu modelele competitorilor: Sony TF1 rezista sub apa pana la o adancime de 10m, poate inregistra filme HD si obiectivul acopera o plaja focala foarte utila – 25-100mm in formatul standard echivalent.

Totusi, pentru a putea pastra un pret accesibil pentru acest model, Sony a trebuit sa recurga si la o serie de compromisuri: senzorul este de tip CCD (16 megapixeli), nu are ecran LCD touch ci doar unul standard de 2.7 inch si 460.000px si filmeaza doar la rezolutie HD 720p.

Cu ce iese in evidenta Sony TF1 in fata competitorilor? Prin rezistenta sporita la adancimi de pana la 10m. Majoritatea aparatelor foto subacvatice cu pretul pana in 200 de euro au caracteristici care le fac utile doar pana la 3.5 sau 5m sub apa. Sony TF10 se lauda cu mai mult!

Sony TF1 va fi disponibila in magazinele din Romania incepand din primavara acestui an la un pret aproximativ de 200 Euro.

Lasă un răspuns