ACTUALIZAT: Nikon D7100 e aici! Afla detaliile oficiale!

Ne mai despart doar cateva zile pana la debutul editiei din acest an a targului Camera Photo Imaging Show din Japonia, cunoscut publicului sub denumirea „CP+„. La fel ca si la CES 2013, evenimentul de saptamana viitoare este un bun prilej pentru brandurile din lumea foto de a prezenta cele mai noi tehnologii, aparate, obiective si accesorii. Sa facem o scurta recapitulare a principalelor zvonuri care circula pe internet in aceste zile si care ne indica, mai mult sau mai putin precis, ce aparate si obiective vom vedea in prezentarile producatorilor niponi in saptamana care urmeaza.

CP+ 2013
CP+ 2013

Nikon va prezenta un nou obiectiv pentru Full Frame, modelul Nikkor 18-35mm f/3.5-4.5G ED si, probabil, noua serie de aparate foto compacte Coolpix. Data cea mai vehiculata: 29 ianuarie. Din pacate nici un fel de informatii noi despre urmasul lui D7000. Se pare ca nici Nikon dar nici Canon nu se grabesc sa anunte noile lor DSLR-uri cu senzor APS-C la inceputul acestui an.

Olympus, conform celor mai recente zvonuri, pregateste noul varf de gama in categoria compactelor, Olympus XZ-10 (foto) care va inlocui modelul actual Olympus XZ-2. Anul trecut, dupa CP+, Olympus a anuntat modelul OM-D. Deocamdata nu avem informatii despre un posibil mirrorless care sa il inlocuiasca… Pronosticul nostru: daca vom vedea un inlocuitor al lui OM-D in 2013, acesta va fi lansat probabil trimestrul 2 sau la inceputul verii.

Sony ar trebui sa lanseze noul NEX-3N dar si doua aparate foto SLT: Sony A58 si A38. Deocamdata zvonurile nu indica nici un fel de specificatii tehnice posibile si nici o data aproximativa pentru evenimentul de lansare, dar cred ca Sony le va prezenta intr-un eveniment separat, nu la CP+ si nu ambele SLT-uri deodata. Probabil Sony A58 va avea un senzor de 24 megapixeli si elemente preluate de la A99 (focalizare, functii pe filmare etc). Inca nu avem informatii noi despre viitorul NEX Full Frame…

Ricoh va lansa un nou compact din seria GR (Ricoh GR V) care, conform informatiilor vehiculate pe internet ar putea avea un senzor APS-C. Va fi un compact interesant de urmarit, cu siguranta!

Canon a lansat o gama destul de larga de compacte acum doua saptamani, la CES 2013 si probabil nu va lansa nimic nou cu ocazia CP+. La fel ca si in cazul Nikon, urmasul lui 60D, Canon 70D va fi anuntat intr-un eveniment separat, probabil in luna Februarie. Cel mai asteptat aparat Canon de anul acesta, 7D Mark II ar putea fi anuntat in luna Martie…

Imagini cu Olympus XZ-10:

Olympus-XZ-10
Olympus-XZ-10

 

2 COMENTARII

Lasă un răspuns