Sony a prezentat astazi un nou membru al gamei mirrorless. Sony NEX-3N inlocuieste modelul NEX-F3 lansat acum aproape un an si se adreseaza celor care vor sa treaca de la un compact la un aparat foto de sistem, pastrand totusi avantajul dimensiunilor compacte. Sony NEX-3N este, conform comunicatului oficial al companiei, cel mai compact si mai usor mirrorless cu senzor APS-C de pe piata. In ciuda dimensiunilor compacte, Sony NEX-3N se lauda cu un senzor de 16 megapixeli, blitz popup integrat si ecran LCD rabatabil 180°.

Tot astazi Sony a lansat si noul SLT mid-level Sony A58, care inlocuieste modelele A57 si A37 simultan. Sony A37 dispare din gama.

Sony NEX-3N cu ecran rabatabil 180 de grade
Sony NEX-3N cu ecran rabatabil 180 de grade

Sony NEX-3N confirma zvonurile de acum doua saptamani cu privire la un nou obiectiv de kit cu zoom electric si include un buton dedicat pentru actionarea zoom-ului asemanator aparatelor foto compacte. Sony NEX-3N va fi comercializat impreuna cu obiectivul de kit 16-35mm f/3.5-5.6 Power Zoom iar modificarea distantei focale se va face cu ajutorul butonului aflat langa declansator. Practic, noul concept Sony se adreseaza exact celor care trec acum de la un compact la un mirrorless si pentru care aceasta modalitate de zoom le este mult mai familiara.

Sony NEX-3N cantareste doar 210 grame si, conform declaratiilor Sony este cel mai compact aparat foto de sistem cu senzor de dimensiuni mari de pe piata. Ecranul LCD de 3 inch, rabatabil la 180°, este acelasi pe care l-am intalnit si pe NEX-5R si despre care am vorbit in review-ul de aici. Principalul aspect pe care mizeaza Sony este faptul ca utilizatorii lui NEX-3N vor putea sa surprinda autoportrete mai usor datorita noului ecran LCD rabatabil vertical.

Din punct de vedere software, Sony NEX-3N include toate functiile cu care ne-am obisnuit in gama NEX, inclusiv inregistrarea imaginilor panoramice, filtrele artistice si functia Auto Portrait Framing si Object Framing.

Sony NEX-3N filmeaza la rezolutie Full HD cu 24fps si sunet stereo iar obiectivul de kit cu zoom motorizat permite modificarea cursiva a distantei focale in timpul filmarii. Fotografiile si filmele sunt salvate pe carduri de tip SD/SDHC.

Sony NEX-3N nu dispune de patina pentru blitz extern sau conector pentur accesorii (de exemplu pentru un vizor electronic). Sony NEX-3N va fi disponibil comercial incepand din luna Martie la un pret care urmeaza a fi anuntat. Daca ar fi sa dam un pronostic, probabil Sony NEX-3N va avea un pret in Romania de aproximativ 1.999 lei.

Sony NEX-3N
Sony NEX-3N
DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorSony A58
Articolul urmatorNikon Professional Services, acum si in Romania
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

2 COMENTARII

Lasă un răspuns