Sony a lansat ieri seara in Romania noile aparate foto compacte din gama ‘hi-end’. In cadrul evenimentului desfasurat la Bucuresti au fost prezentate Sony RX100 M2 (Mark II) si Sony RX1-R. Daca primul model se adreseaza fotografilor entuziasti aflati in cautarea unui compact de top, cu senzor CMOS BSI de 1 inch si functii avansate, Sony RX1-R este varianta fara filtru AA a celebrului compact cu senzor Full Frame prezentat pentru prima data anul trecut. Ambele modele lansate astazi in Romania se alatura celor doua deja existente in gama, fara a le exclude. Cu alte cuvinte, actualul Sony RX100, testat de noi aici, va fi disponibil in continuare in magazine la un pret de 2.799 lei, in timp ce Sony RX100 M2 va fi disponibil in curand la un pret aproximativ de 3.400 de lei.

Sony RX100 M2
Sony RX100 M2

Sony RX100 II

Sony RX100 II vine cu un nou senzor CMOS de 1 inch (20,4MPx), de data aceasta construit cu tehnologie BSI (cu iluminare din spate) si promite o sensibilitate la lumina mai mare cu 40% fata de cea a modelului lansat in vara anului trecut. Daca aceste performante se adeveresc (vom vedea la teste!) noul senzor ar putea fi de unul singur un motiv suficient pentru a justifica upgradeul, dar noutatile aduse de Sony RX100 II nu se opresc aici: noul aparat vine cu WiFi si NFC integrat si permite conectarea si transferul fotografiilor si al filmelor direct catre orice dispozitiv compatibil, printr-o simpla atingere. Mai mult, RX100 M2 se lauda acum un display LCD rabatabil (pivotant vertical) si vine cu o patina pentru blitz extern sau accesorii optionale (posibil si un vizor electronic).

Primele impresii despre Sony RX100 II sunt pozitive. Aparatul continua in acelasi sens cu care ne-am obisnuit de la RX100 iar asta nu poate decat sa ne bucure. Patina pentru blitz extern este binevenita pentru orice fotograf entuziast iar noul senzor CMOS promite imagini mai clare, cu un nivel al zgomotului de imagine mult mai bine controlat. Meniul este acelasi ca la RX100, blitzul este similar, dar ecranul LCD este de acum inainte pivotant (rabatabil vertical). Dimensiunile aparatului nu s-au schimbat. Sony RX100 M2 / II  va fi disponibil comercial la un pret estimat de 3.400 de lei. Daca diferenta de pret este sau nu justificata vom afla cand il vom primi la teste.

Sony RX1-R

Tot astazi Sony a prezentat si noul RX1R, compactul cu senzor Full Frame acum fara filtru AA. Singura diferenta dintre actualul Sony RX1 si varianta RX1R lansat astazi este data de filtrul AA care a fost indepartat de pe suprafata captorului, pentru a permite acestuia sa inregistreze imagini mai bogate in detalii. Sony RX1-R va fi comercializat tot incepand cu luna Iulie alaturi de varianta actuala, la acelasi pret.

7 COMENTARII

  1. nu e frumos sa nu postezi commenturile dar probabil adevarul doare! si vad ca aveti si reclama la f64 , cine sa va mai creada articolele? e adevarat ca dupa nr de commenturi nici nu le citeste nimeni dar nici sa faci reclama la aricii aia cu preturi umflate nu mi se pare in regula. care o fi diferenta dintre voi si curve nu stiu, poate doar pretul dar ele sint mai cinstite, iti dau si pizda pe cind voi numai o sugeti!

  2. super.deja exista zvonuri despre un viitor RX200.cu timpul asteptam si noi preturi mai terestre.

Comments are closed.