Sony Alpha A55 si A33
Sony Alpha A55 si A33

Sony a prezentat doua noi modele de aparate foto, primele dintr-o noua generatie de camere foto-video cu performante si specificatii tehnice imbunatatite.

Sony A55 si A33, primele modele din noua gama Sony au ca principal punct forte prezenta oglinzii semi-transparente ce permite focalizarea automata rapida pe toata durata functionarii sistemului live-view si a filmarii. Denumite „SLT’, abrevierea de la „Single Lens Translucent” camerele reprezinta un nou concept pe piata aparatelor foto digitale. Sunt compatibile cu toata gama de obiective de la DSLR-urile Sony, au oglinda (semi-transparenta), dar vizorul nu mai este optic ci electronic. Practic, cele doua modele lansate astazi ar putea fi considerate „puntea de legatura” intre sistemele DSLR si NEX de la Sony, „veriga lipsa” in piata aparatelor foto digitale.

Noul sistem cu oglinda semi-transparenta aduce imbunatatiri in functionarea sistemelor de focalizare automata si creste viteza de lucru a acestora. Astfel, pe langa o functie live-view cu auto-focus continuu, principalii beneficiari ai acestui nou sistem vor fi cei ce doresc sa filmeze cu noile aparate. Functia de filmare HD beneficiaza acum de focalizare continua foarte rapida chiar si in timpul filmarii.

Cum functioneaza sistemul SLT:

Sony Alhpa A55
Sony Alhpa A55

Sistemul Sony SLT are la baza o oglinda semi-transparenta fixa ce „distribuie” lumina venita prin obiectiv catre senzorul de imagine CMOS si catre senzorul dedicat pentru realizarea focalizarii automate. Astfel, o parte din cantitiatea de lumina initiala ajunge pe senzor CMOS si este folosita de modul live-view si alta este folosita, in acelasi timp, de senzorul sistemului auto-focus.

Noile aparate beneficiaza de un ecran LCD rabatabil si un vizor electronic performant, ce inlocuieste vizorul optic de pe aparatele DSLR.

Datorita simplificarii sistemului mecanic ce actiona oglinda in cazul sistemelor DSLR, noile modele Sony A33 si A55 au un corp de dimensiuni reduse, fara a renunta la montura standard pentru obiectivele Sony pentru DSLR-uri. Astfel, puteti beneficia de performantele optice ale unui obiectiv standard pe un aparat mai compact, mai usor si mai simplu de tranportat.

Fotografiere in rafala cu pana la 10 cadre pe secunda!

Datorita sistemului revolutionar ce elimina oglinda mobila din interiorul aparatului si o inlocuieste cu oglinda semi-transparenta fixa, fotografierea in rafala poate fi acum realizata cu pana la 10 cadre pe secunda, beneficiand si de autofocus pe toata durata fotografierii! Noul sistem de focalizare dotat cu 15 puncte de focus (dintre care 3 in cruce) asigura o focalizare automata rapida si urmarirea subiectului in miscare chiar si in timpul fotografierii in rafala.

Sony Alpha A33
Sony Alpha A33

Senzor de dimensiuni mari si filmare full HD

Datorita senzorului de tipul Exmor™ APS HD CMOS, de 16.2 si respectiv 14.2 mega pixeli, noile aparate pot inregistra filme la rezolutie HD, beneficiand de o reproducere a detaliilor deosebita si culori vii, specifice aparatelor de fotografiat Sony din gama Alpha. Dimensiunea mare a senzorului si utilizarea obiectivelor compatibile cu DSLR-urile Alpha asigura o calitate a imaginii foarte buna.

Vizor electronic? De ce nu!

Noul sistem de la Sony beneficiaza de un vizor electronic, in locul celui optic de pe aparatele DSLR. Acesta ofera un mini-ecran LCD cu 1.15 milioane de pixeli efectivi, ce asigura o imagine clara, cu un contrast si o luminozitate buna si o reproducere a detaliilor excelenta.

Principalele caracteristici ale gamei SONY SLT:

 • Senzori CMOS de 16 (A55) si respectiv 14 mega pixeli (Sony Alpha A33)
 • Fotografiere in rafala cu pana la 10 cadre pe secunda
 • Auto-focus ultrarapid
 • Primul sistem video Quick HD cu focalizare automata, precisa si rapida, chiar si in timpul filmarii
 • Vizualizarea imaginilor in sistem Quick AF Live View pe ecranul de 7.5 cm LCD, si Tru-Finder (vizor electronic) cu acoperire 100%
 • O serie de functionalitati extinse, cum ar fi Swap Panorama si Multi-Image Noise Reduction

Pentru mai multe detalii va invitam sa cititi review-ul de aici.

Specificatii tehnice Sony Alpha A55 // Sony Alhpa A33

 • Senzor Exmor™ APS HD CMOS 16.2 mega pixeli // 14.2 mega pixeli
 • Montura compatibila cu toate obiectivele din gama Sony / Konica-Minolta
 • ISO 100-12800 (25600 in modul Multi Frame Extended)
 • Fotografiere in rafala cu 10 cadre pe secunda // 7 cadre pe secunda
 • Procesor de imagine Sony BIONZ™
 • Filmare Ful HD: AVCHD 1920 x 1080i (16:9)
 • Vizor electronic “Tru-Finder” (Xtra Fine) (cu 1.15 millioane de pixeli efectivi)
 • Sistem de focalizare TTL, cu 15 senzori dintre care 3 in cruce
 • masurarea expunerii in 1200 de zone
 • Fotografiere imagini panoramice 3D si 2D
 • Timp de expunere: 1/4000 – 30sec, „Bulb”
 • Greutate: 441 grame // 433 grame (aprox)
 • Autonomie baterie: 380 cadre // 340 cadre (aprox)

Ce credeti?

Va putea Sony impune pe piata acest nou sistem? Se ridica vizoul electronic la nivelul celui optic, consacrat pe aparatele DSLR?

Ati renunta la sistemul optic pentru cel electronic, avand in vedere specificatiile aparatelor?

1 COMENTARIU

 1. Detin o Sony SLT a33
  E o camera super, ma bucur tare ca am ales-o pe asta si nu am luat una din cele doua marci consacrate.
  Un lucru care ma fascineaza este faptul ca are autofocus in timpul filmarii. e fantastic!

Comments are closed.