Senzor CMOS de 120 MP
Senzor CMOS de 120 MP

Canon a anuntat astazi, 24 August 2010, finalizarea cercetarilor la un nou tip de senzor CMOS, capabil sa inregistreze imagini la o rezolutie de aproximativ 120 de milioane de pixeli (imagini cu dimensiunile de 13,280 x 9,184 pixeli).

Senzorul este in format ASP-H si are o rezolutie de aproximativ opt ori mai mare decat senzorul cu acelasi format utilizat in prezent pe camerele foto Canon high-end, care ofera „doar” 16.1 mega pixeli.

Considerat, conform studiilor Canon, senzorul ASP-H ce ofera cea mai mare rezolutie la ora actuala, este a doua incercare a cercetatorilor japonezi in domeniul senzorilor ASP-H cu rezolutie extrema. In anul 2007 a fost produs primul senzor ASP-H cu rezolutia de 50 de mega pixeli.

Noul senzor CMOS de la Canon poate fi utilizat si pentru a inregistra filme in format Full HD (1,920 x 1,080 pixeli), utilizand a VI-a parte din numarul total de pixeli de pe suprafata sa.

Totusi, trebuie precizat faptul ca noul senzor CMOS nu va intra in producatia de serie pe aparatele DSLR.

In prezent, cel mai performant senzor CMOS produs se Canon ce se regaseste pe camerele digitale DSLR acuale este de 21 de mega pixeli (pe modelele DSLR EOS-1Ds Mark III si EOS 5D Mark II).

1 COMENTARIU

Comments are closed.