Care este cel mai compact card de memorie disponibil pe piata? Cardul MicroSD, cu siguranta! Cat este de mare? E mai mic decat o unghie. Cat spatiu de stocare poate include? Maxim 200GB, daca citim cel mai nou comunicat de presa de la SanDisk!

Cunoscutul producator de carduri de memorie a lansat astazi „cel mai mare card Micro SD”. Cu o capacitate de 200GB, noul card poate stoca pana la 56% mai multe imagini si fisiere video decat modelul de 128GB lansat anul trecut. SanDisk Ultra 200GB microSD Class 10 suporta viteze de transfer de pana la 90MB/sec si este dedicat terminalelor smartphone de top.

De ce are noul card 200GB si nu 256GB, asa cum era pasul „firesc” de upgrade de la 128GB? Probabil tehnologia actuala nu permite un spatiu de stocare mai mare „inghesuit” intr-un card atat de compact. Cert este ca noul card va ajunge in magazine la inceputul verii si va avea un pret invers-proportional cu dimensiunile sale: aproximativ 400 USD! Pacat ca noul Samsung Galaxy S6 nu are si un slot de card… 🙂

SanDisk Micro SD 200GB Class 10
SanDisk Micro SD 200GB Class 10

2 COMENTARII

    • Pretul e mare, deocamdata. Dar asa se intampla de fiecare data cu „noile tehnologii”. Utilitatea lui cea mai mare ar fi nu intr-un smartphone ci intr-o camera de actiune, gen GoPro. Acolo, daca acest microSD ar putea sustine rate de transfer pentru filmarea 4K, o asemenea capacitate ar fi mai mult decat necesara.

Lasă un răspuns