Pentru ca in aceste zile pregatim o serie de teste si articole noi, pe care le veti putea citi incepand cu saptamana viitoare, nu am mai apucat sa tinem pasul cu ultimele noutati foto. Recuperam acum, cu o retrospectiva rapida a celor mai importante stiri si resurse (linkuri) ale ultimelor doua zile:

  • Sony lanseaza maine cele doua module foto pentru smartphone despre care am mai vorbit aici. Se pare ca specificatiile tehnice care circulau pe internet acum doua saptamani sunt adevarate si Sony chiar pregateste un modul foto cu senzor si obiectiv de la RX100 M2 compatibil cu aproape orice smartphone actual. Ramane sa aflam maine detaliile, dupa lansarea oficiala… (sursa)
  • Ramanem tot pe taramul zvonurilor, acolo unde se vorbeste despre Canon si doua noi posibile aparate foto mirrorless din gama EOS M. Se pare ca vor exista doua modele, unul ‘entry-level’, mai accesibil decat generatia actuala si unul cu un pachet mai atractiv de ‘dotari’, inclusiv cu vizor electronic. Deocamdata nu se cunosc mai multe detalii, dar ele ar trebui sa fie prezentate pana la sfarsitul anului… (detalii)
  • Olympus va lansa dupa 10 septembrie noul varf de gama OM-D. Este vorba despre E-M1, aparatul despre care deja am aflat aproape toate detaliile gratie celor de la Engadget. Primele imagini cu noul varf de gama cu senzor Micro 4/3 le puteti vedea aici. Din pacate, pretul vehiculat este, in continuare, 1400 Euro pentru body. Cam exagerat, pentru un mirrorless cu senzor M4/3…
  • Samsung a anuntat saptamana trecuta pretul pentru noua camera Galaxy NX, primul mirrorless al companiei cu sistem de operare Android. In SUA va costa aproximativ 1500 USD, ceea ce ne face sa ne punem intrebari, pe buna dreptate, despre politica de marketing a companiilor foto in acest moment… (ca o paranteza, cititi si opiniile de aici)
  • Samyang a publicat mai multe informatii despre noul obiectiv 10mm f/2.8 anuntat prima data la Photokina 2012. Desi nu avem inca o data de lansare exacta, noul obiectiv va avea o formula optica formata din 14 elemente dispuse in 10 grupe, diafragma f/2.8-22 si va fi disponibil pentru urmatoarele monturi: Canon EF, Canon M, Fuji X, Samsung NX, Sony E, Pentax, FourThirds si Micro 4/3.
  • Despre campul de profunzime, pe scurt, pentru incepatori…
  • Adaptorul Metabones Nikon-Fuji X a fost testat de cei de la Nikon Rumors. O solutie interesanta pentru cei care isi doresc o camera de backup performanta (sau una mai compacta, dar tot cu senzor APS-C), dar nu se pot desparti de obiectivele preferate…
  • Compania SanDisk aniverseaza 25 de ani de la infiintare
Olympus OM-D E-M1
Olympus OM-D E-M1

Lasă un răspuns