Pentru ca in ultimele doua zile n-am apucat sa mai public ultimele noutati, iata acum un sumar al celor mai importante stiri ale ultimelor zile:

Obiectivele Nikkor au implinit 80 de ani
Obiectivele Nikkor au implinit 80 de ani
 • Nikon a lansat noul obiectiv 35mm f/1.2 pentru sistemul mirrorless Nikon 1. Are o distanta focala de aproximativ 86mm echivalent full frame si este un obiectiv dedicat pentru portrete. Va costa aproximativ 3200 de lei si va fi disponibil din Iunie. Pret actualizat aici.
 • Ultimul update Magic Lantern permite inregistrarea fluxului video Full HD RAW cu Canon 5D Mark III. In acest fel, 5D Mark III devine cel mai performant VDSLR de pe piata si va rivaliza chiar cu camerele dedicate, cum ar fi Canon C100. Potentialul este imens si puteti vedea asta in cele doua demo-uri de mai jos. Daca va doriti un Canon 5D Mark III, e momentul sa il achizitionati. Viitorul este promitator pentru acest aparat!
 • Canon 7D Mark II si 70D la orizont. Deocamdata nu se cunosc prea multe detalii, dar cert este ca ambele camere ar putea fi lansate pana in luna August. Mai multe zvonuri indica o „lansare surpriza” din partea Canon in luna Iulie. Ar putea fi noul Canon 7D Mark II sau un nou aparat din gama EOS-M, pentru ca atunci se implineste un an de la lansarea modelului actual.
 • Vesti nu foarte bune pentru cei care asteapta un EOS-M performant. Zvonurile indica faptul ca niponii nu iau inca in considerare lansarea unor obiective prime luminoase pentru sistemul mirrorless, EOS-M fiind in continuare cotat „entry-level”.
 • Nikon a inregistrat un brevet de inventie pentru un obiectiv de 58mm cu diafragma maxima f/1.2
 • Pe 14 mai sau implinit 80 de ani de la lansarea primului obiectiv Nikkor (in 1933).
 • Apple a inregistrat un brevet pentru un sistem care va premite utilizatorilor ce detin doua sau mai multe terminale iPhone sa le utilizeze ca blitz extern, wireless, pentru a ilumina scena din mai multe unghiuri. Destul de interesant conceptul, dar nu stiu cat de practic.
 • Adobe a lansat Camera RAW 8.1 in varianta Release Candidate (Beta). Download aici.
Canon 5D Mark III
Canon 5D Mark III

Video Full HD RAW cu Canon 5D Mark III si Magic Lantern:

1 COMENTARIU

 1. Nikon 35mm f/1.2 ma face sa rad putin. Fara suparare, dar te chinui sa faci un obiectiv deosebit pentru un sistem entry-level slab? Ei chiar se asteapta la performante uimitoare de la acel senzor de 13,2 x 8,8 mm, respectiv 116 mm patrati suprafata? E ca un compact de top, cred ca sunt cateva compacte care depasesc Nikon 1. Mai bine scoteau pentru sistemul DSLR, scadeau pretul lui 35mm 1.4G si puneau pe acesta la un pret ceva mai mare decat actualul 35mm f/1.4G.

  Chiar nu inteleg politica lor, pe ce mizeaza cu aceste inovatii intr-un sistem slab. La capitolul Mirrorless nu vor depasi niciodata Olympus, Panasonic sau Sony NEX. Si niciun alt producator nu cred ca vor depasi performantele acestor trei branduri, in sistemul Mirrorless.

  Cel putin asta e opinia mea, restul sunt stiri placute, asteptate.

Lasă un răspuns