Tamron si Tokina au anuntat ca se alatura standardului Micro 4/3, fara a oferi detalii despre planuri de viitor in ceea ce priveste gama de obiective.

Anuntul vine la putin timp dupa ce Sigma, al treilea mare producator independent de obiective, a prezentat doua obiective pentru Sony NEX si pentru aparatele cu senzor Micro 4/3 (obiective care, din punct de vedere al distantei focale, par a fi mai utile utilizatorilor de aparate APS-C (Sony NEX) decat celor cu senzor Micro 4/3…).

Astfel, in prezent toti cei trei mari producatori de obiective au adoptat specificatiile standardului Micro 4/3, dezvoltat de Olympus si Panasonic inca din 2008. Ramane de vazut ce ne rezerva viitorul in ceea ce priveste obiectivele care vor fi lansate de Tokina si Tamron pentru acest format.

Cert e ca daca pana acum optiunile in ceea ce priveste obiectivele pentru aparatele foto mirrorless erau destul de limitate, in viitor acest lucru se va schimba odata cu aparitia alternativelor de la producatorii independenti. Acest lucru nu poate decat sa confirme si sa sustina ascensiunea camerelor mirrorless pe piata, intr-o perioada in care popularitatea lor este mai mare ca niciodata iar producatorii raporteaza vanzari record pe o piata dominata (inca) de aparatele foto DSLR.

Sigma 30mm f/2.8
Sigma 30mm f/2.8 pentru Micro 4/3

Lasă un răspuns