Olympus a lansat astazi trei noi aparate foto de sistem (mirrorless). Conform producatorului, noul varf de gama, modelul Olympus EP-3 „PEN” este cea mai rapida camera foto mirrorless din punct de vedere al vitezei de focalizare, datorita noului senzor AF si al procesorului Olympus TruePic VI.

Olympus PEN E-P3
Olympus PEN E-P3

Olympus PEN EP-3 este dotat cu un senzor Micro 4/3 „Live MOS” de 12.1 mega pixeli ce poate inregistra fotografii cu valori ISO de pana la 12.800. Aparatul poate deasemenea inregistra filme in format Full-HD 1080pi cu pana la 60cps.

Pe langa modelul EP-3, Olympus a anuntat si alte doua modele cu specificatii tehnice mai „modeste”, Olympus EPL-3 si PM-1. Primul model este dotat cu un ecran LCD rabatabil de tip „touch-screen” iar PM-1 este un aparat compact, cu senzor Micro 4/3, dar fara obiective interschimbabile.

Olympus EP-3 va fi disponibil incepand cu luna August, la un pret estimat de 800 Euro, iar modelele EPL-3 si PM-1 se vor putea achizitiona din magazinele de specialitate incepand cu luna Octombrie.

11 COMENTARII

 1. Felicitari pentru implinirea unui an de existenta! Permiteti-mi sa ma bucur alaturi de dvs. chir daca v-am descoperit abia aum cateva luni. Este exact ce cautam de mult,fiind foarte pasionat de tehnica , fotografia si utilitatea acestora. Revista dvs. ofera raspunsurile.Inca o data FELITARI ClubulFoto ( dl. Calin Stan + colaboratorii ) !

 2. Buna ziua,

  De ceva timp mi-am dorit un aparat micut, de buna calitate si cu functii avansate de fotografiere care sa inlocuiasca echipamentul mea foto care este destul de greu. Asa ca mi-am cumparat acest aparat foto (Olympus E-P3) de cateva luni si sunt foarte multumit de el dar am constatat o mica problema care e destul de deranjanta. Problema consta in blocarea unor butoane cand aparatul nu este folosit mai mult de o zi sau cand este scos la frig. La caldura cand lucrez cu el nu face nici un fel de problema, dar cand il scot afara butoanele de la body lucreaza din ce in ce mai greu pana pur si simplu se blocheaza (numai unele butoane). Cred ca are ceva murdarie sau grasime la rotita principala, butonele: meniu, delete, redare fotografie, inregistrare video si Fn2.

  Ce sfat imi dati inainte de al da la reparatie care cred mar costa destul de mult deoarece nu este in garantie (cumparat la mana a doua). Eu pana acum am pus un pic de ulei pentru mecanica fina si merge mai bine dar nu destul, ma gandeam ca poate este vre-un spray care ar putea indeparta murdaria fara sa afecteze circuitele si plasticul.

  Multumesc anticipat

 3. deja am facut :), nu mai pot reintoarce timpul. In service o sa il dau daca nu gasesc vreo solutie cat mai simpla, deoarece problema nui atat de mare incat restul merge brici 🙂

 4. Se gaseste pe la Dedeman (proabil si la altii) un spray pentru curatarea contactelor elecrice. Cred ca este cam singura solutie pe care o poti incerca fara sa desfaci aparatul. Spray-ul asta curata contactele si indeparteaza murdaria de le ele, adica exact cam ce ai tu nevoie. Din cate stiu eu este vreo 20 de lei… Intreaba la ei, orice lucrator comercial trebuie sa stie sa te indrume spre raftul unde sunt astea pentru electric.

 5. Multumesc, o sa merg neaparat zilele urmatoare. Sper ca sa nu deterioreze plasticul din care sunt facute butoanele, dar pentru a fi sigur o sa citesc instructiunile si o sa intreb oamenii de acolo. Numai bine

Lasă un răspuns