Acum un an, pe 1 Iulie 2010, achizitionam domeniul ClubulFoto.com si lansam revista on-line dedicata celor pasionati de fotografie. Astazi, la aniversarea primului an, v-am pregatit o serie de suprize, pe care speram sa le gasiti interesante si utile.

Deoarece vrem sa sarbatorim asa cum se cuvine, iata ce v-am pregatit:

Harta Fotografilor 2.0

Harta Fotografilor
Harta Fotografilor

Am lansat versiunea a II-a a Hartii Fotografilor, un proiect la care am lucrat in ultimele trei luni si care reuneste ideile si feedback-ul primit de la voi! Noua Harta a Fotografilor este o aplicatie proiectata de la zero, mult mai complexa dar si mai utila fotografilor pentru a se promova! Acum puteti gasi mai usor un fotograf, puteti vedea site-urile fotografilor in functie de categorie, tag sau oras si, cel mai important, puteti vota fotografii preferati.

Te asteptam pe noua Harta a Fotografilor! Daca esti deja inscris pe Harta Fotografilor te invitam sa te autentifici si sa iti completezi Profilul de Fotograf!

Concurs foto aniversar: 1 An de Fotografie alaturi de Clubul Foto!

Concurs foto aniversar
Concurs foto aniversar

Va invitam sa participati la concursul foto aniversar! Cautam cea mai reusita fotografie realizata in ultimele 12 luni.

Va puteti inscrie cu cea mai buna fotografie realizata de voi, indiferent de subiect sau tema, dar care sa fie facuta in perioada Iulie 2010 – Iulie 2011.

Mai multe detalii in sectiunea dedicata concursului!

Clubul Video – Prima revista on-line din Romania dedicata tehnicii video!

Clubul Video
Clubul Video

Astazi lansam Clubul Video. Deoarece am intalnit din ce in ce mai multi utilizatori care experimenteaza segmentul video odata cu aparitia functiilor de filmare chiar si pe aparatele foto DSLR, am considerat necesara lansarea unei publicatii dedicata celor pasionati de tehnica video. Noul site va include articole despre camere video, HD-DSLR, filmare 3D, televizoare si software si este dedicat tuturor celor pasionati de filmmaking! Nu uitati: ClubulVideo.com

Primul an alaturi de Clubul Foto
Primul an alaturi de Clubul Foto

Cum a fost primul an alaturi de Clubul Foto?

Pentru ca nu vreau sa va plictisesc cu cifre de trafic sau statistici, am sa incerc sa punctez doar cateva din realizarile Clubului Foto in primul an de „viata”:

  • Am organizat patru concursuri de fotografie, la care au participat peste 2000 de concurenti. Acum il organizam pe al V-lea.
  • Am publicat peste 450 de articole despre aparatura si tehnica fotografica (in medie 1.2 articole pe zi)
  • Am crescut de la 100 de unici pe zi, in prima luna de la lansare, la o medie de 2000 de utilizatori unici/zi in prezent
  • In 12 luni, Clubul Foto a fost accesat de peste 250.000 de utilizatori unici care au vizualizat peste 1.300.000 de pagini
  • Peste 2500 de abonati afla ultimele noutati din newsletter-ul Clubul Foto
  • Avem alaturi de noi peste 3000 de prieteni pe Facebook si peste 400 pe Twitter
  • Am lansat in primavara acestui an sectiunea „Anunturi„, unde au fost publicate pana in prezent peste 150 de anunturi de vanzare / cumparare aparatura foto
  • Inca de la inceput, am lansat Harta Fotografilor din Romania, o sectiune dedicata celor care au un site/blog cu fotografii, unde s-au inscris peste 800 de fotografi!
  • Am lansat sectiunea „Ghidul Cumparatorului„, pentru a veni in sprijinul celor care sunt in cautarea unui aparat de fotografiat, a unui obiectiv sa a altor accesorii
  • Am organizat primul workshop pentru fotografi, impreuna cu Academia de Fotografie, desfasurat la inceputul lunii Iunie.

Din toamna vom relua seria workshop-urilor si vom organiza evenimente pentru membrii comunitatii Clubului Foto!

Clubul Foto a „crescut” repede, site-ul ajungand sa fie astazi unul dintre cele mai accesate site-uri de profil de la noi, beneficiand si de o pozitie solida in comunitatea foto din Romania si pe retele sociale (Facebook si Twitter). Cei mai importanti reffereri: Facebook, Google si Twitter.

Mai mult decat atat, am invitat de fiecare data cititorii sa isi exprime parerile asupra subiectelor prezentate in cadrul articolelor si am creeat o sectiune speciala prin care chiar si voi puteti trimite articole pentru a fi publicate aici pe site.

Revista “Clubul Foto” a fost prezenta si in mediul “offline”, prin participarea la numeroase evenimente de profil si prin parteneriatele si colaborarile cu retailerii, furnizorii si distribuitorii de aparatura foto-video din Romania.

Ca orice inceput, primul an al revistei Clubul Foto nu a fost tot timpul usor, dar cu ajutorul prietenilor nostri, totul a decurs lin. Multumim partenerilor F64, Photosetup, Photolife, Panasonic, Sony Romania, Academia de Fotografie si bineinteles partenerilor media pentru increderea acordata!

Cam atat. Asta a fost. Urmeaza un an si mai spectaculos! Promitem! 🙂

8 COMENTARII

Lasă un răspuns