Tamron SP AF 70-200mm f/2.8
Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF)

Toti producatorii de obiective folosesc o serie de abrevieri pentru a arata tehnologiile incorporate in fiecare obiectiv si a ne informa asupra performantelor acestora. Aceste acronime sunt folosite in denumirile obiectivelor si reprezinta o serie de indicii clare despre asteptarile pe care trebuie sa le aveti de la un anumit obiectiv.

Cititi mai  multe si despre:

Gama obiectivelor Tamron
Cama obiectivelor Sigma
Alegerea unui Obiectiv. Clasificare si utilizare.

Abrevierile Tamron:

ADAnomalous Dispersion. Un tip special de lentile ce ofera un control sporit asupra refractiei luminii. Acest lucru reduce aberatiile cromatice laterale si longitudinale.

AFAutofocus.

ASLAspherical Lens Elements. Obiectivele marcate „ASL” au in componenta sistemului optic lentile asferice, ce au rolul de a reduce aberatiile cromatice si distorsiunile. Datorita tehnologiei avansate, lentilele asferice contribuie si la reducerea greutatii sistemului optic ceea ce duce la scheme optice mai simple si obiective mai compacte.

DiDigitally Integrated Design. Obiective ce sunt optimizate pentru caracteristicile senzorilor de pe camerele foto digitale SLR. Totusi, aceste obiective pot fi folosite cu succes si pe aparate foto cu film.

Di II – Digitally Integrated Design II. Obiective special concepute pentru a fi utilizate pe aparate DSLR cu senzor de dimensiuni reduse (APS-C). Aceste obiective nu vor functiona in parametrii normali pe un aparat cu senzor full-frame. Totusi, pot fi montate si pe aparate „Full-frame” dar nu vor acoperi intreaga suprafata a senzorului.

HID – High Index High Dispersion Glass.. Lentile din sticla speciala pentru reducerea aberatiilor cromatice.

IFInner Focus. Obiective cu sistem auto-focus intern ce ofera o serie de avantaje: eliminarea rotirii lentilei frontale in timpul focalizarii automate, obtinerea unor distante minime de focalizare mai scurte si o calitate mai buna a imagini.

LDLow Dispersion. Lentilele LD reduc aberatiile cromatice longitudinale si laterale.

LAH – LD Hybrid. Lentilele LD asferice.

MACRO  – Reprezinta obiective cu distante de focalizare scurte si un factor de reproducere de cel putin 1:4.

SPSuper Performance. Obiective profesionale, conform standardelor Tamron. Clasa „SP” reprezinta varful de gama din colectia de obiective Tamron.

VC – Vibration Compensation. Stabilizare optica de imagine.

XR – Extra Reflective Index. Un tip special de lentile ce ajuta la reducerea dimensiunii obiectivelor si obtinerea unor performane mai bune intr-un obiectiv mai usor si mai compact, pastrand luminozitatea si performantele optice.

ZL – Zoom lock. Previne extinderea lentilei atunci cand aparatul este transportat. Este valabil doar la obiectivele de tip „zoom”.