De la primele dagherotipii, pana la aparatele foto care au fost la bordul satelitilor care au obtinut primele imagini cu solul Lunii si pana la prototipuri ale unor aparate foto digitale care nu au ajuns niciodata sa fie fabricate, nu e decat „un pas”, nu? Este o adevarata istorie a fotografiei, care se regaseste in Muzeul George Eastman din SUA. In casa lui George Eastman, fondatorul companiei Eastman Kodak se afla acum un muzeu, care gazduieste o colectie impresionanta de aparate foto si mostre de tehnologie care arata evolutia fotografiei de la inceputuri pana (aproape) in prezent.

Cum arata acest muzeu si ce se gaseste acolo? Va invit la o vizita virtuala, de o ora, urmarind documentarul de mai jos. Enjoy!

De citit si: Vizita la Muzeul Carl Zeiss din Germania.

Muzeul Fotografiei George Eastman
Muzeul Fotografiei George Eastman

1 COMENTARIU

  1. Evolutia aparatelor foto este spectaculoasa. O lume s-a terminat intr-o zi. Era filmului si a hartiei developata la lumina rosie a cazut intr-o zi. Ramane doar pasiunea. Frumoasa colectia de aparate. Ma regasesc printre nostalgicii Zorkii, Pentakon Six, Zenit, Rolleflex, aparatul de marit Nera, Krous, Opemus 3, tancuri de developare cu banda cores, film 24/36 si 6/9.

Comments are closed.