Desi nu au trecut decat doua saptamani de la lansare, specialistii de la DxOMark au testat noul smartphone Huawei P10. Camera foto/video certificata Leica a flagship-ului Huawei a reusit sa obtina un scor de 87 de puncte, ceea ce o plaseaza in top 5 cele mai performante camere foto integrate intr-un dispozitiv mobil, la ora actuala.

Huawei P10
Huawei P10

Specialistii DxOMark au apreciat atat calitatea foto dar si cea a secventelor video inregistrate cu noul Huawei P10, smartphone-ul reusind sa obtina unul dintre cele mai bune scoruri obtinute vreodata de un smartphone in clasamentul DxO. Cu 87 de puncte, este la doar doua puncte distanta de varful clasamentului si este cel mai performant device Huawei lansat pana acum, la acest capitol.

Huawei P10 integreaza a doua generatie a modulului foto proiectat impreuna cu nemtii de la Leica, caracterizat prin doua camere foto principale, una color si una monochrome. Testul DxO apreciaza in mod deosebit si performanta sistemului autofocus al camerelor, notand cu 92 de puncte capacitatea telefonului de a focaliza indiferent de conditiile de iluminare. 

Overall, concluziile testului DxOMark despre noului Huawei P10 sunt imbucuratoare, pentru orice pasionat de fotografie. Telefonul continua seria lansat anul trecut de Huawei, depasind modelul precedent din punct de vedere al calitatii foto/video. Huawei P9 a obtinut, anul trecut, 80 de puncte in testul DxOMark. 

Testul complet, impreuna cu concluziile detaliate, pros & cons, poate fi studiat aici.