Asa cum era de asteptat, GoPro a anuntat astazi, cu ocazia CES 2018, ca iese de pe piata dronelor, renuntand sa mai fabrice modelul Karma.

Decizia vine – spun ei – dupa ce nu au putut tine pasul din punct de vedere tehnologic pe o piata ultra-competitiva (dominata de dronele DJI la capitolul vanzari, asa cum stim…) dar si datorita legislatiei incerte si in continua schimbare in Europa si SUA, care tine in loc piata dronelor.

Decizia de azi vine „la pachet” si cu o restructurare, numarul angajatilor companiei urmand sa scada cu 250 in perioada urmatoare. 

Exista totusi si o veste buna: GoPro Hero6 se va ieftini cu 100 USD, de la 499$ la 399$. Preturile valabile in SUA. Ramane sa vedem cu cat se va ieftini si in Europa si, bineinteles, in Romania. La noi, GoPro Hero 6 Black costa acum aproximativ 500 Euro (2.599 Lei)

Ma asteptam sa renunte la Karma, avand in vedere problemele pe care le-a avut drona initial si lipsa oricaror initiative ale companiei de a dezvolta „ecosistemul” in tot acest an si jumatate de la lansarea ei pe piata (la Photokina 2016). Si cand imi amintesc cum se uitau toti la mine cand ma intrebau despre Karma si nu le recomandam sa o cumpere… „Pai cum, e drona facuta de GoPro?!?!”. Da, dar iata… 🙂

Totusi, compania a declarat ca va oferi in continuare suport si service celor care au achizitionat deja drona Karma.

Drona GoPro Karma
Drona GoPro Karma