EISA
EISA

Asociatia Europeana pentru Imagine si Sunet (EISA) a dat publicitatii lista premiilor pentru anul 2012-2013. Distributia premiilor este urmatoarea:

Aparatul foto al anului a fost desemnat Nikon D800, DSLR-ul full-frame de 36 de megapixeli lansat de compania nipona in Februarie, iar Canon EOS 5D Mark III a castigat premiul pentru cel mai bun DSLR avansat. Nikon D4 si-a adjudecat premiul pentru cel mai reusit DSLR profesional iar Sony Alpha A57 (review) a castigat locul I in categoria DSLR-urilor pentru entuziasti.

In categoria aparatelor foto mirrorless, Fuji X-Pro1 (review) a castigat premiul pentru cel mai bun aparat foto mirrorless profesional, Samsung NX20 a surprins juriul in categoria aparatelor foto mirrorless avansate iar Olympus OM-D EM-5 a castigat premiul pentru cel mai bun aparat de sistem. Anul acesta, cel mai bun obiectiv pentru mirrorless este Panasonic LUMIX G X VARIO 12-35mm F2.8.

In categoria compactelor, Sony DSC-HX20V a castigat premiul pentru cea mai buna camera foto pentru calatorii,  Sony RX100 (review) a castigat premiul pentru cea mai buna camera compacta avansata iar Canon G1X (review) a fost desemnata compacta anului. Si Olympus a castigat un premiu la compacte, modelul Olympus TOUGH TG-1  fiind desemnat cel mai bun aparat foto subacvatic al momentului.

Obiectivul anului este Tamron 24-70mm f/2.8 VC, fiind deocamdata primul si singurul obiectiv din categoria obiectivelor zoom-standard pentru profesionisti care include un sistem de stabilizare a imaginii. In categoria obiectivelor macro s-a evidentiat Sigma 150mm f/2.8 OS Macro 1:1, obiectivul pe care l-am testat aici.

Canon PIXMA PRO-1 a castigat premiul pentru cea mai buna imprimanta iar Adobe Lightroom 4 a luat locul I in categoria Software de prelucrare a imaginilor.

Mai multe detalii pe pagina EISA.

5 COMENTARII

  1. topuri ca orice top…irelevant, daca poti acorda locul 1 lui sony a57 care la iso ridicat e varza…iso 800 ce ridicat, il bate la imagine un dslr din 2008, daca alegi camera anului d800 care e sub 5dmk3 la calitatea imaginii, mai ales la iso ridicat…si tot asa…imi amintesc de topurile in care un produs era nr one ca avea nu stiu ce software inclus sau buton dedicat a ceva…irelevant…cu d4 si lightroom au nimerit o…

  2. Pai d-l Lungu vad ca scrie d800 la dsrl(adica un comun sau cam asa ceva),iar canon 5dmark3 la dslr-uri avansate(super profesionale)deci care era problema dvs?Apoi ca si ei puteti fi subiectiv nu?Eu de ex as opta pt mai vechiul d700 de la Nikon..asa ca vedeti dvs fiecare cu parerea si modul in care foloseste camera.Ce nu vad pe aici este Leica,dslr-ul lor este super….in fine.

  3. D 800 probleme autofocus , cum este situatia la noi in tara … ? aici in italia prin forumuri se vb f mult si multi sunt dezamagiti de serviciile asistenta Nital !

Comments are closed.