Intr-o perioada in care nu se mai intampla aproape nimic nou in piata foto, dupa ce ne-am linistit cu lansarile de la Photokina din septembrie si produsele au inceput sa ajunga in magazine, iata ca mai sunt si stiri care ar putea fi trecute usor cu vederea dar care sunt importante. Intr-un interviu acordat publicatiei DSLRmagazine, Kazuto YamakiCEO Sigma Corp. Japonia – a declarat ca desi compania sa nu a mai lansat recent obiective dedicate exclusiv aparatelor foto mirrorless, vor incepe sa produca o gama din ce in ce mai larga de astfel de obiective, pentru ca viitorul apartine aparatelor foto mirrorless. In plus, el a declarat ca ar trebui sa ne asteptam la cateva lansari importante in acest domeniu in Februarie, cu ocazia evenimentului CP+ din Japonia.

Sigma 30mm f/2.8 ART pentru mirrorless
Sigma 30mm f/2.8 ART pentru mirrorless

Declaratia domnului Kazuto Yamaki nu este chiar socanta. In ultima parioada, in ultimii ani, aparatele foto mirrorless au luat avant destul de puternic, in toate pietele, dar mai ales in Asia, unde domina deja vanzarile. Pana la urma, dezvoltarea continua a acestor aparate, imbunatatire performantelor si aparitia unor modele de clasa profesionala (cum ar fi seria mirrorless Full Frame Sony A7 – review) ajuta la cresterea in popularitate a acestor camere. Nu in ultimul rand, dimensiunile mai compacte, greutatea mai redusa a unor aparate mai usor de purtat si transportat, le fac ideale pentru anumite categorii de fotografi.

Pana acum, Sigma a lansat doar doua obiective dedicate sistemului Mirrorless Micro 4/3, Sigma 19mm f/2.8 si Sigma 30mm f/2.8 ART dar si un obiectiv Sigma 30mm f/2.8 ART pentru aparatele foto mirrorless Sony NEX.

Panasonic GH4, primul mirrorless 4K, in test
Panasonic GH4, primul mirrorless 4K, in test

Asadar, poate ar fi bine sa aruncati o privire pe testele noastre de aparate foto mirrorless si sa urmariti mai cu atentie aceasta categorie de aparate foto. Ne asteapta vremuri interesante, iar 2015 ar putea fi „anul Mirrorless”, daca zvonurile de pana acum se adeveresc (aparitia camerelor cu senzor organic, lansarea unei noi camere Full Frame mirrorless de la Sony si revitalizarea gamei Fuji X-Pro, poate chiar cu un model Full Frame…).

Sursa: 43Rumors.com

Sony A7R - mirrorless Full Frame
Sony A7R

1 COMENTARIU

  1. Seria Sigma DN Art cuprinde inca de la lansare 3 distante focale 2.8/19, 2.8/30 si 2.8/60, atat pentru micro4/3 cat si pe montura Sony E, toate producandu-se in doua variante:argintiu si negru…

Lasă un răspuns