Canon 3D va avea, cel mai probabil, un body asemanator modelului Canon EOS 1Dx
Canon 3D va avea, cel mai probabil, un body asemanator modelului Canon EOS 1Dx

Inca de acum ceva vreme circula zvonuri despre un posibil DSLR Canon cu senzor de rezolutie foarte mare (si care sa contracareze lansarea lui D800, printre altele…). Denumirea cea mai vehiculata este Canon 3D, un model care mie mi se pare cel putin ciudat (si care va crea confuzie!) pentru un aparat care nu inregistreaza imagini „3D”, dar care pare sa devina realitate odata cu ultimele informatii care au aparut pe internet in seara aceasta.

Desi m-am ferit sa scriu pana acum despre acest model, din retinere fata de denumirea „EOS 3D”, conform ultimelor zvonuri, cei de la B&H au listat pe site un DSLR Canon EOS 3D, cu senzor Full Frame de 46,1 megapixeli si un body de dimensiunile si forma actualei game 1D.

Daca acest model va deveni sau nu realitate vom afla cel mai probabil inainte de PhotoPlus, eveniment ce va avea loc la sfarsitul acestei luni la New York. Tot atunci este asteptat si anuntul oficial al obiectivului Canon EF 200-400 f/4L IS 1.4x.

In cazul in care Canon 3D va fi lansat anul acesta si va avea intr-adevar senzorul de 46 de megapixeli despre care tot aud in ultimele luni, nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca 2012 este anul in care s-a trecut de la 20-si-ceva de megapixeli la 36 si apoi 46 intr-un interval de doar cateva luni. Este un avans incredibil al tehnologiei si care nu face decat sa imi confirme ce spuneam acum trei saptamani referitor la DSLR-ul de 100 de megapixeli… (Vorbim de rezolutia efectiva, da?)

Canon EOS 3D asa cum a aparut el pentru scurt timp pe pagina B&H (Via Petapixel):

Canon EOS 3D la B&H
Canon EOS 3D la B&H

3 COMENTARII

  1. Fratilor utilizatori de tehnologie foto revenitiva. Cind a aparut digitalul la noi toti umblam dupa megapixeli, a trecut putin febra si acum incepem la DSLR-uri cu febra asta. Nici macar Hasselblad nu are 100 de megapixeli si e pe format mediu. Eu folosesc Canon 5D Mark II si la ce rezolutie are e mai mult decit suficient. Cineva a spun un mare adevar despre marcheting. La ce sa te chinui sa cumperi un DSLR format mic de 36 Mpx. nou, cind iti poti lua foarte bine un Hasellblad SH cu back digital de 22 Mpx ?
    Adevarat, asa ar gindi un profesoinist. Pe de alta parte prefer o rezolutie mica si un ISO bun decit o roaba de pixeli si un ISO de rahat. Fizic exista o limita pe care e bine sa nu o treci.

Lasă un răspuns