Desi nu a ajuns inca pe rafturile magazinelor de specialitate, Canon G1X a atras atentia fotografilor prin schimbarea de strategie a celor de la Canon in ceea ce priveste seria compactelor de varf PowerShot G. Putem considera noul compact un „raspuns” al celor de la Canon pentru aparatele foto mirrorless care au acaparat recent piata lui G12 (datorita pretului competitiv). Totusi, pana nu vom putea testa performantele lui G1X, putem doar sa consideram noul model un competitor serios cel putin pentru Fuji X10.

Canon G1X a fost prezentat acum doua saptamani in cadrul expozitiei internationale CES si este primul compact Canon cu senzor de dimensiuni mari, in format 4:3, diagonala 18mm si rezolutie de 14.1 mega pixeli (iar dimensiunea fizica a unui pixel este egala cu cea a pixelilor de pe senzorii APS-C de la Canon).Noul senzor este, totodata, de sase ori mai mare decat cel de pe Canon G12.

Pana cand vom primi un Canon G1X pentru teste, am gasit un „preview” al celor de la CNet pe care va invitam sa il vedeti pentru a va face o idee despre ceea ce inseamna noua generatie PowerShot G de la Canon. Mai multe detalii despre G1X puteti citi aici. In magazine il veti putea gasi incepand cu luna Februarie. Detali aici.