Concursul foto ASUS ZenFone a devenit deja o traditie, iar eu am facut parte din juriu si de data aceasta. Concursul s-a incheiat la 1 Septembrie, iar lista castigatorilor o puteti gasi aici.

A fost o competitie stransa, iar in juriu am fost patru persoane. Asadar, alaturi de bloggerii Cezar Dumitru, Radu Dumitru si Bogdan Petre am avut dificila misiune de a alege castigatorii concursului. Spun dificila pentru ca, asa cum cu bucurie observ, calitatea imaginilor a inceput sa creasca de la o editie la alta, semn ca cei care isi cumpara un telefon ASUS din gama ZenFone incep sa puna din ce in ce mai mult accentul pe fotografie.

Tema editiei de vara a fost fotografia de vacanta. Iata cum arata topul meu persoanal din cele peste 600 de fotografii pe care le-am vizualizat in concurs:

Locul 1 (selectia personala)
Locul 2 (selectia personala)
Locul 3 (selectia personala)

Focusul concursului a fost smartphone-ul ASUS ZenFone Zoom S care, cu cele doua camere foto ale sale, reuseste sa capteze atat imagini cu unghi larg de cuprindere (echivalent 25mm) cat si fotografii detalii sau portrete cat mai naturale, gratie obiectivului de 59mm (echivalent) al camerei duale.

ZenFone Zoom S este un smartphone cu diagonala de 5.5 inci, proiectat special pentru fotografie, prin sistemul avansat cu doua camere foto. Sistemul dual-camera al telefonului este alcatuit din doua camere de 12MP, una cu diafragma f/1.7, lentile cu unghi larg de 25mm si o a doua cu lentile de 59mm. Utilizatorii pot trece instant de la camera primara de 25mm la cea de 59mm, obtinand un zoom optic de 2.3X, ce este perfect pentru portrete sau pentru a surprinde detalii. Sistemul de focalizare TriTech+ alege automat dintre cele trei tehnologii de focalizare – Dual Pixel PDAF, focalizarea automata cu urmarirea subiectului si a doua generatie de focalizare laser – in functie de scenariu, pentru a asigura un focus rapid, in numai 0.03 secunde, chiar si in lumina slaba sau cand subiectul fotografiilor voastre se afla in miscare. Mai multe detalii despre Zoom S, aici.

ASUS ZenFone Zoom S
ASUS ZenFone Zoom S