Astazi s-a incheiat concursul foto aniversar organizat de Clubul Foto si Photosetup, la implinirea primului an de la lansarea revistei noastre on-line. A sosit momentul mult asteptat de catre toti participantii: anuntarea castigatorilor! Desfasurat in perioada 1-31 Iulie 2011, concursul s-a bucurat de participarea a peste 650 de fotografi pasionati, un numar record de inscrisi la o singura editie a concursului nostru!

Multumim participantilor si felicitari castigatorilor! Puteti vedea toate fotografiile participante aici.

Va asteptam si la editia a VI-a a concursului foto: tema este ”Estival“! In luna August poti participa la primul concurs de fotografie in care chiar TU decizi premiul! Succes!

Concursul aniversar a avut tema libera. Totusi, concurentii trebuiau sa se supuna unei singure reguli: fotografia inscrisa trebuia sa fie cea mai reusita imagine realizata de ei in ultimele 12 luni (in perioada Iulie 2010 – Iulie 2011). Practic, am incercat sa descoperim cele mai interesante si mai reusite fotografii realizate de catre concurenti de cand am lansat revista on-line Clubul Foto si pana in prezent. Ideea s-a dovedit a fi interesanta, deoarece am avut parte de un numar mare de fotografii reusite, atat din punct de vedere tehnic si artistic dar si un numar record de fotografi care au participat la concurs. Alegerea juriului a fost cu atat mai dificila cu cat in numarul mare de fotografii inscrise s-au regasit stiluri si genuri fotografice atat de diferite, de la macro fotografie, la fotografie sportiva, peisaje, portrete sau fotografie nocturna, daca ar fi sa enumeram doar cateva.

Fotografiile castigatoare:

Marele premiu: O geanta foto KATA EXO-7.

"Povestea Cu Cocosul Rosu" de Adrian Petrisor
"Povestea Cu Cocosul Rosu" de Adrian Petrisor

Cateva cuvinte despre fotografia lui Adrian de la Daniel Baltat, fotograf profesionist si membru al Juriului acestei editii a concursului:

Alegerea a fost dificila deoarece sunt multe fotografii bune. Intotdeauna exista un dram de subiectivism, de fapt fotografia este extrem de subiectiva! Fiecare imagine este filtrata prin mentalul fotografului iar parerea sa despre acel subiect se reflecta in fotografie.

Am ales fotografia „Povestea Cu Cocosul Rosu” deoarece este o imagine plina de viata, prezinta o situatie reala. Autorul a stiut sa se foloseasca de compozitie, perspectiva, redand o  realitate mai aparte, usor ironica, un cocos desprins din povesti.

Premiul Publicului: Voucher de discount 20% pentru cumparaturi de pe Photosetup.ro

"Fara Titlu" de Arthur Antoniu
"Fara Titlu" de Arthur Antoniu

Fotografia lui Arthur Antoniu a reusit sa stranga cele mai multe voturi in perioada de desfasurare a concursului. Cu 1629 de voturi, Arhur castiga Premiul de Popularitate si primeste din partea sponsorului nostru un voucher de reducere de 20% pentru urmatoarea sa comanda de pe site-ul www.photosetup.ro !

Top 5 Fotografii in ordinea inversa a numarului de voturi:

Concursul aniversar, in cifre:

  • 620 de fotografii inscrise, de la tot atatia participanti
  • 31 de zile – perioada de inscrieri si votul public
  • aproape 10.000 de voturi inregistrate in total
  • peste 200.000 de vizualizari ale fotografiilor inscrise in concurs
  • peste 2000 de vizualizari ale paginii de prezentare a premiului
  • peste 80 de mentinui pe bloguri / alte publicatii online ale partenerilor dar si ale participantilor
  • peste 1 milion Facebook Impressions
  • 2142 de „share-uri” pe Facebook si peste 15.000 de click-uri (1.7% share story CTR)

Multumim sponsorului si tuturor partenerilor care au facut acest concurs posibil! 🙂

Alte fotografii din selectia finala:

Alte fotografii care ne-au atras atentia, in ordine aleatoare (click pe imagini pentru detalii). Acestea fiind spuse va lasam in compania fotografiilor si va invitam sa participati si la concursul lunii August, primul concurs foto in care va puteti alege chiar voi premiu! Detalii si inscrieri aici.

"O Noua Zi" de Cirja Ionut
"O Noua Zi" de Cirja Ionut
"Fara Titlu" de Florentina Rafaila
"Fara Titlu" de Florentina Rafaila
"Boom" de Frumusanu Alexandru - Cristian
„Boom” de Frumusanu Alexandru – Cristian
"Prietenie Fara Limite" de Boer Ervin
"Prietenie Fara Limite" de Boer Ervin

 

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.