In luna septembrie, am dat startul concursului foto cu cea mai dificila tema dintre toate cele organizate pana acum la Clubul Foto: Fotografia de actiune. Aproape 400 de fotografi au acceptat provocarea noastra si s-au inscris in concurs. Premiul cel mare, un aparat foto subacvatic Nikon AW110, dar si cele 10 premii de popularitate au ridicat miza concursului care s-a incheiat pe 6 Octombrie.

Acum, sosit momentul sa aflam castigatorii!

Marele premiu: Nikon AW110

Rainbow - Cosmin Berghean
Rainbow – Cosmin Berghean

Fotografia „Rainbow” a fotografului Cosmin Berghean a reusit sa se remarce in fata juriului in aceasta etapa a concursului nostru. Calitatea tehnica, incadrarea si modul inedit in care a surprins subiectul ii asigura astfel lui Cosmin locul I pe podium. El va primi din partea Nikon Romania un aparat foto rezistent la apa, lovituri si temperaturi scazute: NIKON AW110. Felicitari!

Nikon AW110
Nikon AW110

Premiile de popularitate

Premiile de popularitate sunt acordate primelor 10 fotografii clasate in ordinea descrescatoare a numarului de voturi (care respecta, bineinteles, regulamentul si tema concursului). Fiecare castigator va primi din partea Nikon Romania cate o cana termoizolanta Nikon. Felicitari!

Castigatorii sunt:

Castigatorii au fost deja contactati pe email pentru revendicarea premiilor. Asteptam pe adresa concurs@clubulfoto.com imaginile originale, cu datele EXIF intacte, pentru validare, pana pe 20 Octombrie. Premiile nerevendicate (sau invalidate) vor fi acordate urmatorilor concurenti din clasament, in ordinea voturilor.

Alte fotografii care s-au remarcat

Ca de fiecare data ne-am bucurat de un mare de fotografii reusite inscrise in concurs. Iata cateva dintre imaginile care s-au facut remarcate in fata juriului (in ordine aleatoare):

Filipescu Cristian
Filipescu Cristian
David Ardelean
David Ardelean
Medawar George
George Medawar
Szabo Attila
Szabo Attila
Campan Mihai Andrei
Campan Mihai Andrei
Cornea Marius
Cornea Marius
Teodor Stanescu
Teodor Stanescu
Ioan Daniel Rosu
Ioan Daniel Rosu

Felicitari tuturor castigatorilor dar si celor aproape 400 de concurenti care au acceptat provocarea noastra si de aceasta data! Urmariti-ne in continuare pentru ca pregatim noi concursuri foto!

6 COMENTARII

 1. Foarte pertinenta observatia lui Tudor Ciurescu, exceptional raspunsul lui Calin Stan: „care juriu si care portofolii?” – cu referire stricta la votantii celor 10 cani.
  Noroc ca a avut initiativa demna de admirat de a prezenta „hors concours” si categoria „Alte fotografii care s-au remarcat”, aceasta incluzand fotografii care pe buna dreptate merita atentie si apreciere pentru realizare, nu pentru numarul de voturi primite de la prieteni, rude, vecini, cunostinte, colegi, prietena prietenei, pisica vecinului etc.
  Si as mai adauga o observatie, cu felicitarile de rigoare pentru diplomatia proprietarului site-ului: oricum ceea ce merita sa fie vazut pe prima pagina, chiar este afisat pe prima pagina.

 2. nu stiu dupa ce criterii a fost ales castigatorul, dar printre cele apreciate putea fi si Zbor Ieftin
  al lui Burescu Mircea. as vrea sa stiu; va puteti da seama daca o poza e originala?

 3. Nu comentez concursul acesta pentru ca nu are rost. Felicitari participantilor si castigatorilor. Vreau sa aduc in discutie o imensa lacuna in concursurile foto. Publicul. Aceasta este lacuna. DE FAPT ACESTA ESTE BALASTUL. Sa nu fiu inteles gresit. Publicul nu ar trebui sa influenteze in niciun fel decizia finala. Nici nu ar trebui sa voteze. Decizia trebuie sa fie luata IN EXCLUSIVITATE de adminii saitului. Nici macar de o comisie, pentru ca si cei din comisie au cunostinte si apropiati. (Mircea Bezergheanu a explicat intrun articol de pe blogul ”In Tufisuri” cum stau lucrurile cu concursurile foto). Daca totusi adminii saitului decid ca si publicul sa voteze, acesta sa fie doar un premiu suplimentar si simbolic. Este asa cum s-a spus, nedrept ca pisica si hamsterul care apasa fara sa stie pe tasta, sa decida cine va primi un premiu. Este absolut nedrept ca un afon in fotografie (alaturi de alte cateva zeci de afoni care voteaza) sa conduca pe un alt afon la fotografie catre un premiu, iar unul caruia i s-a lipit de cateva zeci de ani aparatul de mana, si care stie cu ce se mananca (de exemplu) expunerea la dreapta, sa priveasca neputincios cum este net depasit de niste erori fotografice.
  Inca o data spun, nu are legatura cu concursul de acum si nici nu doresc sa atac pe cineva. Am spus doar o chestie ce se gaseste in majoritatea concursurilor foto. Si atunci ce vom spune? Mai are rost sa particip? E pe bune sau e noroc?
  Fotografia nu e noroc. E pe stiinta si talent.
  Lumina buna tuturor.

  • Pai sunt si aici doua tipuri de premii: jurizat si popularitate. Doar la premiile de popularitate conteaza voturile (iar acolo premiile sunt simbolice asa cum ai spus).

Lasă un răspuns