Pasiunea unora pentru aparate foto nu are limite. Dovada? Cele mai mari colectii private de camere foto includ chiar si 4.000 de aparate! Totusi, cea mai mare colectie de aparate foto care a fost vanduta pana acum la licitatie pe eBay apartine unui fotograf din California care a vandut la inceputul anului 1000 de aparate pentru suma de 35.000 USD (pretul de pornire al licitatiei)! Desi tranzactia nu a fost lipsita de controverse, multi blamand fotograful pentru vanzarea intregii colectii deodata, afirmand ca putea valorifica mai bine aparatele daca le vindea separat, tranzactia a avut loc, iar aparatele au ajuns in siguranta la noul proprietar!

Cea mai mare colectie de aparate foto vanduta pana acum la licitatie
Cea mai mare colectie de aparate foto vanduta pana acum la licitatie

Mai jos puteti vedea cateva imagini cu aparatele din colectia lui Brain Cue. Colectionarul american sustine ca nu cunoaste cu exactitate numarul aparatelor pe care le detine (peste 1000, in orice caz) si ca in colectia sa se regasesc exemplare de la majoritatea brandurilor cunoscute: Canon, Nikon, Rollei, Yashica, Ricoh, Polaroids, Kodak, Fuji, Pentax si Mamya fiind doar cateva. Ceea ce este si mai interesant este faptul ca majoritatea aparatelor sunt in stare buna de functionare.

Cateva din aparatele vandute la licitatie
Cateva din aparatele vandute la licitatie

Daca aceasta a fost cea mai mare colectie de camere foto vanduta intr-o singura licitatie, sa vedem in continuare care este cea mai mare colectie privata de aparate foto detinuta de un singur fotograf. Mentionat in Cartea Recordurilor, fotoreporterul Dilish Parekh din Mumbai, India, detine in prezent peste 4.425 de aparate foto de colectie. A inceput sa cumpere aparate foto vechi si sa le reconditioneze in 1977 iar acum colectia sa numara peste 4000 de aparate. Colectia sa include atat aparate foto analogice (cu film) cat si digitale.

Cea mai mare colectie formata numai din aparate foto pe film este consemnata in Cartea Recordurilor ca apartinand lui Richard LaRiviere, un colectionar care detine peste 800 de aparate analogice diferite.

1 COMENTARIU

Comments are closed.