In paralel cu SAFO, la Muzeul Taranului din Capitala s-a desfasurat si Saptamana Culturii Iraniene, un eveniment despre care nu am stiut dar am avut ocazia sa il vizitez mergand la Salonul Foto. Nu stiu cine l-a organizat (banuiesc ca Ambasada Iranului) dar va spun sincer ca ne-au dat o lectie despre cum se poate promova un brand de tara, simplu, rapid, fara costuri si fara o organizare complicata, dar cu impact. In principiu evenimentul a avut ca punct central o expozitie foto cu imagini excelente din Iran si, alaturat, o expozitie de tablouri, picturi si obiecte traditionale Iraniene.

Saptamana Culturii Iraniene, la Bucuresti
Saptamana Culturii Iraniene, la Bucuresti

Despre expozitia de artizanat nu va spun mare lucru pentru ca vedeti mai jos, in poze. Dar expozitia foto mi-a placut in mod deosebit. Fotografii de calitate, cu peisaje din Iran si cu aspecte din viata economica si de zi cu zi a iranienilor. Chiar daca se vedea clar ca fotografiile au fost realizate special in scopul promovarii, ca privitor ramaneai cu o impresie pozitiva despre ce inseamna Iranul si mai ca iti vine sa te duci sa il si vizitezi. Si da, asta doar prin fotografii.

Din seria „daca pana si Iranul…”, vin si intreb: Romania cum se promoveaza? Exista astfel de evenimente, expozitii foto, organizate in afara granitelor? Eu nu stiu de nici unul care sa fie organizat din initiativa Statului si nu in cadrul unor expozitii de turism, desi am avea cu ce… Am incercat sa fac un mic research pe tema asta folosind internetul si nu am gasit nimic deosebit. Corectati-ma daca gresesc…

Bonus: una din imaginile de la expozitie arata modul in care lucreaza fotojurnalistele din Iran, respectand totodata religia. Cei cu spirit de observatie vor gasi cateva detalii interesante!

Fotojurnalism sportiv in Iran
Fotojurnalism sportiv in Iran

Fotografiile de la eveniment au fost realizate cu Canon IXUS 240HS.

 

 

Lasă un răspuns