Salonul Foto Bucuresti 2012
Salonul Foto Bucuresti 2012

Azi am fost la Muzeul Taranului din Bucuresti pentru a vizita Salonul Foto. Ei bine, concluziile sunt aproape identice cu cele de anul trecut. Aceeasi locatie, acelasi mod de organizare, dar poate ceva mai bine promovat evenimentul de anul acesta. Din pacate, acest lucru nu se vede. Nu se vede din punct de vedere al numarului de vizitatori (eu am fost azi – sambata – si … cam batea vantul). Ma gandesc ca vremea de afara i-a cam tinut in casa pe fotografi, poate o fi prea cald. Dar de caldura putem vorbi si la Salon. Aceeasi sala fara aer conditionat in care am „transpirat” si anul trecut.

Sa nu ma intelegeti gresit. Evenimentul este, in linii mari, reusit. Sunt putine astfel de manifestari in Romania si este nevoie de ele. Dar e clar ca e loc si de mai bine. Asa cum spuneam anul trecut, evenimentul ar putea fi mult mai interactiv si mai interesant pentru vizitatori. Sa va dau un exemplu: atat la standul F64 cat si la Digiland (si – poate – la FotoHobby) am vazut noul Canon 650D pregatit, frumos, pentru a fi „butonat” de fotografi. Am ramas putin surprins, deoarece desi sunt abonat pe toate canalele media (newsletter, Facebook etc) la toti, eu nu am aflat ca daca merg la SAFO pot butona acest aparat, lansat de mai putin de trei saptamani….! Anul trecut, unul din principalele motive pentru care am fost la Salon a fost acela ca puteam testa in premiera Fuji X100, dar macar atunci stiam ca e acolo si il pot butona

Asadar, concluziile de anul trecut raman valabile: over-all este un eveniment reusit. Mi-a placut expozitia foto in care am vazut imagini foarte reusite. Mi-au placut expozantii care au incercat sa fie cat mai originali in modul de organizare al standurilor (F64, Lomo, etc). Mi se pare utila prezenta Epson si AME Design la un astfel de eveniment si faptul ca fotografia de nunta avea si ea un „colt” al ei. Dar in orice caz este loc si de mai bine. Mult mai bine. Prezentari de produse, lansari, sesiuni de demo (650D… anyone?), promotii speciale pe durata salonului si – in special – o locatie in care sa poti sa respiri.

P.S. acum este sambata seara. Asadar, daca nu ati fost, aveti si maine timp sa vizitati Salonul!

Mai jos imagini de la Salon. Fotografii facute cu Canon IXUS 240HS, care a dovedit ca se descurca excelent chiar si pentru fotografii de interior.

 

3 COMENTARII

    • Salonul de Fotografie Bucuresti a fost deschis de joi si pana astazi, duminica, 24 Iunie. Accesul a fost liber, fara taxa de intrare.

Lasă un răspuns