Dictionarul Ilustrat de Termeni Fotografici - Editura Filos, 2014
Dictionarul Ilustrat de Termeni Fotografici

Astazi va semnalez o noua aparitie editoriala. Este vorba despre Dictionarul Ilustrat de Termeni Fotografici, aparut la Editura Filos si care poate fi comandat incepand de acum.

Este un dictionar la care am contribuit si eu cu o buna parte din fotografiile ce ilustreaza termenii prezentati in paginile sale.

Intr-o perioada in care majoritatea celor pasionati de fotografie invata singuri, fara a urma cursuri de specialitate, aparitia unui dictionar de termeni fotografici este absolut necesara. Acest dictionar nu doar ca aduce putina „lumina” intr-un domeniu atat de vast cum este fotografia, dar reprezinta si o invitatie pentru toti cei pasionati de fotografie sa descopere si sa experimenteze, dezvoltandu-si abilitatile.

Prezentarea termenilor fotografici intr-o maniera simpla si usor de inteles, cu ilustratii si exemple practice, concrete, face ca acest dictionar sa isi depaseasca scopul declarat, fiind un adevarat indrumator pentru orice fotograf entuziast. Cuprinde peste 170 de termeni fotografici uzuali, fiecare dintre ei avand o scurta definitie, fiind in general exemplificati vizual, de multe ori si cu informatii suplimentare, contextuale sau de tipul „stiati ca”. Dictionarul este realizat sub coordonarea FOTO4all si a aparut la editura Filos in colectia In Light.

Asadar, este mai mult decat un „simplu dictionar”. Va invit sa il descoperiti aici si pe 15 Iulie ne vedem la F64 acolo unde va avea loc lansarea lui oficiala. Detalii tot aici.

Citeste si: Carti despre fotografie – recomandarile noastre

Dictionarul Ilustrat de Termeni Fotografici - Editura Filos, 2014
Dictionarul Ilustrat de Termeni Fotografici – Editura Filos, 2014

1 COMENTARIU

  1. Vinde cineva acest dictionar? Din pacate, titlul este indisponibil peste tot.

Comments are closed.