Magazinul foto F64 a marcat ieri aniversarea a 15 ani de la deschidere, anuntand atat planurile de viitor – care cuprind extinderea si deschiderea a cel putin unui nou magazin in tara – dar si lansarea unei campanii-concurs, dedicata fotografilor entuziasti.

F64 aniverseaza 15 ani de activitate pe piata din Romania
F64 aniverseaza 15 ani de activitate pe piata din Romania

Numarul companiilor cu capital 100% romanesc care au reusit sa se mentina pe piata timp de 15 ani si, mai mult, sa anunte cresteri de la an la an, este destul de restrans. F64 Studio, magazinul foto condus de Marian Alecsiu si Daniela Becheru si-a facut loc in acest grup select, marcand ieri 15 ani de existenta pe piata din Romania.

F64 este, conform spuselor lor, cel mai mare magazin foto din Europa de Est. Cu siguranta, este cel mai mare din Romania si nu trebuie sa fi expert in cifre de vanzari si volume ca sa observi asta. Totusi, planurile celor doi parteneri sunt ambitioase si, pentru 2017, isi doresc extinderea in tara, prin deschiderea unui magazin la Cluj (cel mai probabil), dar si in alte orase mari. Totusi, ei mai au un plan: extinderea in afara granitelor tarii, prin deschiderea unor magazine in tarile din jurul Romaniei (Bulgaria si Ungaria fiind tarile vehiculate). Cum vor face asta, daca vor face, ramane de vazut. Cert este ca planurile lor par bine conturate.

F64 a marcat ieri aniversarea a 15 ani si prin lansarea unei noi provocari pentru entuziasti. Campania-concurs de numeste „Misiune Fotografica 0015” si, tip de 15 saptamani, vor fi 15 provocari „fotografice”, pe divrse teme. Fiecare saptamana va avea 15 premii, iar la final, prin „rezolvarea” celor 15 teme saptamanale, participantii au sansa de a castiga unul din premiile principale: o drona DJI Phantom 4, un smartphone iPhone 7 sau un weekend cu prietenii, la munte. Premiile saptamanale vor fi acordate prin votul juriului, al publicului si prin tragere la sorti. In total, peste 200 de premii vor ajunge la castigatori, F64 anticipand peste 100.000 de fotografi care vor accepta provocarea magazinului si vor participa la concurs.

In ceea ce priveste sfarsitul de an si campaniile – deja traditionale – de reduceri, F64 a anuntat ieri ca va demara campania Black Friday pe 18 Noiembrie, iar campania Black Friday PRO pe 14 Octombrie. Asadar, mai e putin!