F64 Studio
F64 Studio

UPDATE 16 Decembrie 2013: La conferinta de presa organizata de F64 astazi am aflat ca, de fapt, totul a fost doar o campanie de marketing, un „PR-stunt” destul de bine regizat iar „misteriosul actionar” care urma sa preia compania este … Mos Craciun. Asta explica zvonurile pe care le-a aflat inca de saptamana trecuta si care indicau acest „truc”.

13 Decembrie 2013

Reprezentantii companiei au anuntat astazi, printr-un comunicat de presa oficial, ca F64 Studio va fi preluat de un investitor strain, la 12 ani de la lansarea brandului.

F64 a fost infiintat acum 12 ani de catre Marian Alecsiu si Daniela Becheru, ca o mica afacere inceputa din pasiune pentru fotografie. Anul acesta, desi piata foto din Romania a inregistrat o scadere generala de aproximativ 15%, cifra de afaceri F64 a crescut cu 12%, ajungand la 18 milioane de euro. Astfel, deoarece situatia F64 pe piata foto este una favorabila, schimbarea actionariatului este destul de previzibila – au comunicat reprezentantii companiei astazi.

Deocamdata nu ne-au fost furnizate mai multe detalii despre tranzactie sau cine este ‘cumparatorul’. Bineinteles, zvonurile din piata indica Naspers, grupul sud-african care a achizitionat si pachetul majoritar de actiuni eMag in urma cu doi ani. Mai multe detalii vom afla luni, atunci cand este programata conferinta de presa la sediul F64 Studio.

F64 Studio
F64 Studio

Comunicatul companiei:

După mediatizata campanie Black Friday, F64 a înregistrat o creștere în zona echipamentelor foto-video cu specificații premium de 70%, comparativ cu anul trecut.

Anul 2013 față de 2012 poate fi considerat un an bun pentru zona e-commerce, dar nu și pentru piața foto, având în vedere că aceasta a scăzut cu 15%. Totuși, în aceste condiții, business-ul F64 a înregistrat o creștere de 12 procente. Vânzările aparatelor mirorless s-au dublat, iar vânzările aparatelor compacte și DSLR au crescut cu 8,6 procente. Accesoriile pentru aparatele DSLR au înregistrat și acestea vânzări mari pentru mid și high level, cum ar fi: obiective, memorii, filtre și imprimante foto.

Rezultatele înregistrate de F64 în campania de Black Friday 2013 s-au concretizat în 14.800 de produse comandate, cu peste 75% mai mult decât în 2012 și venituri de peste 9 milioane de RON. Tot în acest an, F64 a obținut Premiul pentru cel mai bun magazin online în domeniul IT&C, respectiv Premiul pentru magazinul online cu cea mai bună prezență în Social Media în cadrul Galei Premiilor eCommerce.

Astfel, deoarece poziția F64 în contextul actual al pieței foto-video este una favorabilă, decizia de schimbare a acționariatului este destul de previzibilă. În zilele următoare managementul F64 va oferi mai multe detalii despre schimbările ce au loc în această perioadă.

5 COMENTARII

  1. Asta e, daca se alege praful de F64 Studio noi stam dupa ei? Daca suntem Clienti Gold trebuie sa ne punem in genunchi in fata unora? Soarta, viata merge inainte, cred ca nu mai are importanta de unde cumperi, la ce incompetenta exista in service-urile din Romania. Garantia a ajuns doar marketing, extrem de des gasesc pretexte sa-ti ia ceva bani, nu mai conteaza ca iei de la un magazin de 6 luni vechime, "no-name", sau unul de 12-13 ani. Oferte? Oferte baga multi, dar in loc sa stati cu nasul intr-un site, mai bine cautati produsul dorit pe price.ro, si vedeti cel mai mic pret. Si inainte sa va fixati pe un produs, sau sa va bazati pe sfatul celui cu care vorbiti pe website sau la telefon, mai cautati si mataluta pe Google bile albe si bile negre ale produsului dorit, dar cautati in engleza, ca romanasii nostrii sunt extraordinari la citit testele celor de pe DxOMark sau specificatiile de pe dpreview.com.

    Ce m-a impresionat la F64, personalul de la preluarea comenzilor si informatii tehnice, sunt oameni care mereu iti recomanda fix ceea ce e mai potrivit in bugetul tau (daca nu cunosti multe, nu stii ce vrei), sau daca observa ca pot discuta cu tine, iti dau diverse alte sugestii, mai bune, mai scumpe, uneori mai ieftine, daca cerintele tale nu sunt mari, aveau cativa oameni deosebiti, cu ceva in tartacuta (fata de altii).

    La comenzile mici le scriam in observatii sa-mi plaseze comanda fara confirmare telefonica, ca sunt sigur pe ceea ce comand, dar cand am dat comenzi mai mari, pentru mine sau cunoscuti, pot spune ca am stat de vorba si 15-20 de minute cu respectivul, foarte politicos, iti face placere sa comanzi la ei cand intalnesti personal competent si respectuos.

    Probabil angajatii raman, preturile mai cresc putin (sau "ofertele" au mai multi dinti), in rest nu vad cu ce ne-ar schimba pe noi, aceasta modificare a investitorilor.

Comments are closed.