Samyang 10mm f/2.8
Samyang 10mm f/2.8

Compania koreana a anuntat lansarea versiunii finale a obiectivului Samyang 10mm 1:2.8 ED AS NCS CS, primul obiectiv care utilizeaza tratament anti-reflex nano-cristal, din catalogul sau. Prezentat pentru prima data ca la Photokina 2012, prototipul obiectivului Samyang 10mm f/2.8 NCS (Nano-Crystal) a fost imbunatatit timp de un an, iar acum este gata pentru a ajunge pe rafturile magazinelor de specialitate. Este obiectivul cu cel mai mare unghi de cuprindere „corectat” (non-fisheye) lansat de Samyang pana acum.

Samyang 10mm f/2.8 are o formula optica compusa din 14 elemente dispuse in 9 grupe, din care 2 elemente sunt asferice iar unul este de tip „ED”. Poate fi utilizat doar pe aparatele cu senzori APS-C (DX, echivalent 15mm / 105°) si va fi disponibil pentru montura Canon EF, Nikon AE, Pentax, Sony, Fujifilm X, Mmicro 4/3 si Samsung. Formula optica este completata de diafragma cu 6 lamele, iar cei care vor sa experimenteze au la dispozitie inelul port-filtru cu diametru de 87mm. Distanta minima de focalizare este de 24cm.

Obiectivul va beneficia de garantie 36 luni. Se pare ca varianta Nikon va costa aproximativ 400 Euro si va fi disponibila comercial incepand cu luna Ianuarie (sursa).

Samyang 10mm f/2.8
Samyang 10mm f/2.8

 

6 COMENTARII

  1. La 400 Euro se gasesc si alte solutii, de exemplu Sigma 10-20mm f/4-5.6 DC-EX HSM (un obiectiv BUN, nu foarte bun!). Oricum la 10mm n-ai nevoie de autofocus, cunoscatorii stiu de ce :).
    Cam piperat pentru un Samyang dedicat camerelor DX, in special ca e o focala fixa de 10mm. Probabil calitatea optica il trece peste competitorii din acest pret (aproximativ acest pret), ramane de vazut. Constructia oricum este de 5 stele la Sammy (in general).
    La bile negre intra din prima filetul de 87mm pentru filtre :). Pe un polarizator bun de diametrul asta dai o treime din pretul obiectivului :))).

  2. Mi se pare un pret bun, avand in vedere formula optica, in premiera la Samyang, cu nano-cristale. Constructia e robusta, inelele de diafragma si focalizare functioneaza foarte frumos. La 10mm si F2.8, este un vis devenit realitate, fiind primul obiectiv pe lista mea 2014, cu montura X. E adevarat ca sunt alternative pentru DSLR, de la Sigma, Tokina, dar pentru Fuji mi se pare ideal.

  3. Am 35-ul si 85-ul de la Samy si sunt super multumit ca si raport pret/calitate.Stie cineva ceva concret de aparitia lui 10 mm ?

Lasă un răspuns