In anul 2013, producatorul german de blitz-uri foto profesionale de studio – Hensel, marcheaza 50 de ani de existenta si priveste cu incredere spre viitor. 50 de ani dedicati perfectiunii si inovatiei in tehnologia blitz-urilor foto de studio.

Hensel aniverseaza 50 de ani
Hensel aniverseaza 50 de ani

Compania a fost fondata in Würzburg, in Octombrie 1963 de Ingrid si Hensel Wolfgang. La inceputul anului 1969, au fost produse primele unitati de blitz-uri foto si incluse in distributie, iar cresterea rapida a solicitarilor, a necesitat relocarea urgenta a companiei intr-un spatiu de productie mai mare. O etapa importanta tehnologica o marcheaza primele unitati Monoflash, prezentate la Photokina in 1982. Doi ani mai tarziu, Hensel lanseaza primul generator foto.

In anul 1986, primul microprocesor si generator cu decalansare la distanta, controlate HT , iar in anul 1988, primele blitz-uri foto de studio compacte.

Succesul lor dureaza pana in zilele noastre cu generatia actuala de blitz-uri de studio compacte – Expert D, serie ce stabileste noi standarde in echipamentele de studio si depaseste orice alta tehnologie, in fotografie.
Ce reprezinta Hensel? Produse inovatoare si de calitate ce isi pastreaza cu mandrie inca eticheta ” Made in Germany” ca semn distinctiv deoarece blitz-urile si generatoarele Hensel sunt produse 100% in Germania.

Uzinele Hensel
Uzinele Hensel

In 1994, Hensel introduce pe piata primul generator portabil cu baterii – Porty 1200 si ulterior Porty Compact. Noutati unice si foarte apreciate de catre toti marii fotografi internationali in mod special fotografii de moda/glamour. Denumirea de Porty devine in scurt timp sinonimul generatoarelor foto portabile.
In anul 2000 Hensel se extinde intr-o noua locatie iar anii care urmeaza, lasa loc inovatiilor precum generatorul foto Tria AS, noul generator portabil Porty Lithium, blitz-urile foto de studio extrem de performante ExpertD, Nova D, Mini Integra si lumina continua D-Light.

Cu acestea, gama Hensel a devenit mai larga ca oricand, Hensel ocupand in acest moment, locul de lider la nivel mondial in domeniul iluminatului pentru studiouri foto profesionale.

Hensel
Hensel

Angajatii Hensel sunt foarte motivati sa dovedeasca inca o data lumii intregi calitatea si inovatia germana, fiind pe buna dreptate mandri de compania lor deoarece toate sursele de lumina Hensel, atat blitz-urile cat si lumina continua alaturi de generatoare, sunt fabricate integral in Germania.

Implinirea celor 50 de ani de excelenta germana va fi sarbatorita printr-o serie de evenimente, concursuri si promotii ce se vor desfasura atat in Germania dar si la nivel international, inclusiv in Romania, iar Photosetup, in calitate de reprezentant oficial Hensel in Romania, va tine la curent fotografii romani, despre toate acestea.

In Romania produsele Hensel se gasesc la Photosetup.

Lasă un răspuns