Canon 60D
Canon 70D ar putea arata asa

Toate drumurile duc la Roma, spunea o vorba veche. Ei bine, in aceasta perioada, toate zvonurile ne duc la Canon 70D, noul DSLR APS-C mid-level al companiei nipone care ar urma sa fie lansat pe 23 Aprilie. Informatii despre lansarea de pe 23 aprilie circula de mai bine de o luna, dar ultimele zvonuri indica aceasta data ca fiind aproape sigura. Atunci, oficialii Canon ar trebui sa dezvaluie noul Canon 70D si cel putin un obiectiv nou, desi despre acesta zvonurile nu spun mare lucru.

UPDATE: Canon 70D a fost lansat oficial. Detalii si pret aici.

Cei care au asteptari foarte mari de la noul Canon 70D ar putea fi dezamagiti: aceleasi zvonuri afirma ca noul DSLR va include un senzor de 18 megapixeli ca si noul Canon 100D. Da, ati citit bine: daca zvonurile se confirma, Canon 70D va include acelasi senzor ca si cel mai mic si mai compact DSLR Canon lansat vreodata, un aparat destinat fotografilor entuziasti. Asadar, se pare ca mai avem de aspteptat pana cand Canon va renunta la celebrii senzori de 18 megapixeli in favoarea unuia complet nou. Desigur, ca si noul Canon 700D sau 100D, Canon 70D va utiliza din plin senzorii AF integrati in captor pentru a oferi focalizare continua in timpul filmarii cu obiectivele Canon STM. Avem totusi si o veste mai buna: Canon 7D Mark II, care ar urma sa fie lansat in luna Iunie sau Iulie, este favorit in cursa pentru un nou tip de senzor, cu o rezolutie mai mare si performante mult imbunatatite…

Ca o noutate, este de aspteptat ca noul 70D sa includa procesorul DIGIC VI lansat de Canon luna trecuta pe compactul PowerShot 270HS.

Un alt indiciu al unei lansari iminente a lui 70D este pretul lui Canon 60D, care a mai scazut saptamana trecuta cu inca aproximativ 5%. Pret actualizat aici.

Pana pe 23 Aprilie nu ne mai ramane decat sa asteptam si sa urmarim in continuare cele mai noi informatii care circula pe internet. Daca zvonurile devin realitate, vom avea un nou DSLR Canon inainte de Paste…

Actualul Canon 60D
Actualul Canon 60D

2 COMENTARII

  1. NU stiu ce succes ar avea un canon 70d cu acelasi senzor. Stim foarte bine ca Canon stagneaza de cativa ani pe piata APC oferind acelasi senzor de la 550d incoace. Calitativ vorbind, imaginea este aceeasi la 550D, 600D,650D, 700D si 60D cu diferente minore datorita filtrelor aplicate formatului jpeg, dar vizibile doar in conditii de "laborator". Inca o camera APSC cu aceeasi calitate si acelasi senzor cred ca ar fi un mare minus. Sper, macar, sa revina la aliajul de magneziu si AF microadjustment, iar daca imprumuta punctele de focalizare de pe actualul 7D poate fi, totusi, un pas inainte.

Lasă un răspuns