Salonul de fotografie SAFO a ajuns la cea de-a treia editie. Aceasta se desfasoara in perioada 21-24 iunie, la Muzeul Taranului Roman. Cu aceasta ocazie va invitam la deschiderea oficiala, care are loc joi, 21 iunie, la ora 18.00, in sala Oaspeti.

Invitatie la vernisaj: SAFO 2012
Invitatie la vernisaj: SAFO 2012

Experiență, acțiune, cunoaștere, interactivitate, distracție! – sub acest slogan se desfăşoara, în perioada 21-24 iunie, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, cea de-a treia ediţie a Salonului de Fotografie SAFO.

Salonul de fotografie organizează în spațiul dedicat, Agora foto, 16 evenimente din cele mai diverse arii ale fotografiei, precum expoziţii, concursuri, ateliere, dar şi discuţii cu unii dintre cei mai cunoscuţi fotografi români sau persoane din industria imaginii. Cu un format atrăgător şi prin varietatea lor, evenimentele SAFO se adresează atât fotografilor profesionişti, cât şi amatorilor sau pasionaţilor de fotografie oferind multiple posibilități de a descoperi și experimenta universul imaginii.

Salonul de fotografie se deschide oficial joi, 21 iunie, la ora 18.30. În cadrul acestui eveniment va avea loc, în Sala Oaspeţi, vernisajul Expoziţiei de fotografie SAFO 2012, se vor decerna premiile SAFO 2012, şi bineînţeles, un cocktail la care sunt invitaţi fotografi, persoane din lumea culturală şi pasionaţii de fotografie.

Salonul cuprinde anul acesta, pe lângă galeria SAFO, alte două expoziţii semnate de Mihaela Marin şi Andreea Vintze.

Înainte de deschiderea oficială, Salonul va găzdui două evenimente: lansarea cărţii lui Bill Jay, „Confesiuni fotografice” noua carte din seria „Diafragma9” editată de Voicu Bojan şi seminarul „Jocul numit fotografie ” susţinut de Rareş Chiriţă.

Ziua de vineri pregăteşte iubitorilor de fotografie mai multe evenimente speciale printre care se numără workshopul de nuntă susţinut de Radu Grozescu, o sesiune foto gratuită de nuntă, dar şi o discuţie pe tema fotografiei de stradă la care vă invită fotografii Vlad Eftenie şi Şerban Mestecăneanu sau un seminar în cadrul căruia se va discuta despre povestea fotografiei de stradă.

Cei de la Kodex vă invită să invăţaţi totul despre printare, înrămare şi expunere, iar managerul firmei AME design, Marcel Eremia, a pregătit un seminar despre imaginea digitală de la camera foto la print. Atât vineri cât și sâmbătă, între orele 10.00 si 18.00, Ionuț Staicu prezintă echipamentele de studio Bowens la standul Fotohobby.

Cea de-a treia zi a salonului se deschide cu seminarul cunoscutului fotograf de fashion Dan Samoilă ce are ca temă fotografia de beauty & fashion.  Acesta va prezenta, în cadrul workshopului, creațiile Kristinei Dragomir.
Şi ziua de sâmbătă oferă două cursuri practice, primul susţinut de Kodex, iar cel de-al doilea fiind dedicat celor care doresc să-şi aprofundeze cunoştiinţele despre mediile de print şi benzile de fixare pentru domeniul fotografic.

Evenimentul cultural al acestei zilei este întâlnirea de la salon dedicată fotografiei de teatru. Mihaela Marin, regizorul Dragoş Galoţiu şi invitaţii lor propun o dezbatere despre valenţele fotografiei de teatru, încercând să răspundă la mai multe întrebări precum
cine practică fotografia de teatru, care sunt semnificaţiile acesteia, ce înseamnă să fotografiezi o operă teatrală, este aceasta o mărturie a unui eveniment sau o expresie artistică care dezvăluie un alt univers creator.

Ultima zi a salonului începe cu un eveniment dedicat fotografiei de nuntă, urmat apoi de un altul in care cunoscutul critic de artă Pavel Şuşară, Mircea Roman, singurul sculptor român laureat al premiului de la Osaka şi artistul vizual Nicu Ilfoveanu încearcă să stabilească dacă există puncte complementare între fotografie şi sculptură.

Nici dansul nu este dat uitării în cadrul acestei ediţii a SAFO. Coregrafa Irina Roncea, căreia i se alături mai mulţi dansatori neprofesioniţi, va încerca să construiască prin mişcare, o poveste fără cuvinte. Întâlnirea cu şcoala de poetică fotografică „Francisc Mraz” vă invită la un curs despre dinamică, plasticitate şi expresivitate ce devin motoroale unei fotografii cu valenţe estetice bune.

Salonul de fotografie SAFO 2012 se încheie cu un concert de jazz susţinut de Cvartetul de muzică de cameră Mood.

„Suntem foarte mândri de ceea ce am reuşit să realizăm la cea de-a treia ediţie a salonului. Diversitatea evenimentelor, numele importante din această industrie care ni s-au alăturat, subiectele alese, toate sunt o reuşită”, spune Şerban Mestecăneanu, fotograf şi directorul acestui salon. „La salon poate participa oricine este interesat de artă și fotografie, indiferent dacă stăpânește arta fotografică sau este doar un iubitor. Vă aşteptăm!”, conchide Mestecăneanu.

Toate evenimentele de la Salonul de fotografie SAFO sunt gratuite. Tot ceea ce trebuie să faceţi pentru a participa este să vă înscrieţi accesând site-ul salonului
www.salonfoto.ro sau intrând pe pagina de facebook a SAFO http://www.facebook.com/salonfoto.

Programul de vizitare a salonului este:
Joi, 21 iunie: 12.00 – 20.00
Vineri, 22 iunie: 10.00 – 20.00
Sambata, 23 iunie: 10.00 – 20.00
Duminica. 24 iunie: 10.00 – 18.00