Kodak, care a anuntat ca a intrat sub protectia legii falimentului in luna Ianuarie a anului curent, a prezentat astazi primele masuri menite sa o readuca pe „linie de plutire”: inchiderea centrelor de productie a camerelor foto digitale. Odata cu acestea se inchide un capitol destul de sumbru in istoria companiei, care a „ratat” startul in cursa pentru suprematie pe piata aparatelor foto digitale, desi chiar ei le-au inventat. In anul, 1975 Kodak a proiectat prima camera foto digitala din lume (un aparat de marimea unei cutii de pantofi care inregistra imagini alb negru la o rezolutie de 0.1 MP) iar astazi, dupa 37 de ani, a anuntat ca renunta complet la acest business. Kodak nu a intrat pe piata DSLR-urilor iar in ultimii cinci ani divizia de aparate foto a inregistrat pierderi financiare constante. Cu aceasta ocazie va inceta si producatia de rame foto digitale si camere video.

Acest comunicat vine la aproximativ o luna dupa intrarea sub protectia legii falimentului si la putin timp de la lansarea a cinci camere foto digitale cu conectivitate Wi-Fi, la CES in luna Ianuarie. Bineinteles, nici acestea nu vor mai ajunge pe rafturile magazinelor.

Totusi, exista si o veste buna: Kodak va continua sa produca echipamente de procesare si imprimare foto, pentru laboratoarele foto si pentru home-useri, filme foto dar si hartie argentica. Vestea a fost salutata de comunitatea foto internationala.

Kodak Easyshare Max Z990
Kodak Easyshare Max Z990
DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorSony SLT/DSLR Full-Frame in vara aceasta?
Articolul urmatorSigma DP1 si DP2 Merrill
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns