, care a anuntat ca a intrat sub protectia legii falimentului in luna Ianuarie a anului curent, a prezentat astazi primele masuri menite sa o readuca pe “linie de plutire”: inchiderea centrelor de productie a camerelor foto digitale. Odata cu acestea se inchide un capitol destul de sumbru in istoria companiei, care a “ratat” startul in cursa pentru suprematie pe piata aparatelor foto digitale, desi chiar ei le-au inventat. In anul, 1975 Kodak a proiectat prima camera foto digitala din lume (un aparat de marimea unei cutii de pantofi care inregistra imagini alb negru la o rezolutie de 0.1 MP) iar astazi, dupa 37 de ani, a anuntat ca renunta complet la acest business. Kodak nu a intrat pe piata DSLR-urilor iar in ultimii cinci ani divizia de aparate foto a inregistrat pierderi financiare constante. Cu aceasta ocazie va inceta si producatia de rame foto digitale si camere video.

Acest comunicat vine la aproximativ o luna dupa intrarea sub protectia legii falimentului si la putin timp de la lansarea a cinci camere foto digitale cu conectivitate Wi-Fi, la CES in luna Ianuarie. Bineinteles, nici acestea nu vor mai ajunge pe rafturile magazinelor.

Totusi, exista si o veste buna: Kodak va continua sa produca echipamente de procesare si imprimare foto, pentru laboratoarele foto si pentru home-useri, filme foto dar si hartie argentica. Vestea a fost salutata de comunitatea foto internationala.

Kodak Easyshare Max Z990
Kodak Easyshare Max Z990

1 COMENTARIU

Leave a Reply