Compania Sigma a prezentat in Japonia o noua serie de aparate foto compacte din gama „DP”. Noile modele includ senzori APS-C CMOS Foveon de 15MPx3, care au fost utilizati prima data pe modelul Sigma SD1.

Cele doua aparate lansate astazi poarta denumirea DP1 Merrill si DP2 Merrill, in amintirea inventatorului sistemului Foveon, Dick Merrill. Deoarece noile aparate includ senzori APS-C, atat body-ul cat si obiectivele au fost reproiectate. Astfel, Sigma DP1 Merrill este dotat cu un obiectiv de 19mm f/2.8 care ofera o distanta focala echivalenta de 28mm iar DP2 Merrill are un obiectiv de 30mm f/2.8, echivalent 45mm in formatul standard.

In afara celor doua obiective cu distanta focala diferita, cele doua aparate sunt identice din punct de vedere al specificatiilor tehnice si al functionalitatii. Senzorul CMOS Foveon are 46 Megapixeli, care produc imagini JPEG sau RAW de 15MP. Pentru detalii despre acest tip de senzor, click aici.

Cele doua aparate au o greutate de 330 de grame si dimensiuni 122 x 67 x 64 mm. Conectivitatea este asigurata de conectorul USB 2.0 iar fotografiile sunt stocate pe carduri SD/SDHC/SDXD.

Seria Sigma DP este interesanta din punct de vedere al senzorului de imagine. Tehnologia Foveon este recunoscuta pentru calitatea imaginilor si reproducerea foarte fidela a culorilor, dar Sigma nu profita suficient de acest lucru si nu reuseste sa lanseze aparate pe care sa le comercializeze la scara larga.

Sigma DP1 Merrill
Sigma DP1 Merrill
Sigma DP1
Sigma DP1
Sigma DP1
Sigma DP1

Lasă un răspuns