Manfrotto lanseaza Pixi, un mini-trepied dedicat aparatelor foto mirrorless. Cu un design inovativ, trepiedul poate sustine un aparat cu o greutate de pana la 600g (cu tot cu obiectiv) si poate fi transportat foarte usor datorita picioarelor pliabile. Manfrotto Pixi vine cu cap bila inclus, cu un sistem nou de blocare/deblocare a articulatiei cu bila, “push-button”, care permite ajustarea pozitiei aparatului intr-un timp foarte scurt. Apasarea butonului elibereaza bila si permite pozitionarea aparatului iar cand acesta este eliberat, bila se blocheaza automat in pozitia dorita.

Manfrotto Pixi
Manfrotto Pixi

Manfrotto Pixi are doar 18cm atunci cand este strans si cantareste 230 de grame, fiind suficient de compact si de usor pentru a putea fi transportat in orice geanta foto dedicata aparatelor mirrorless sau bridge.

Pixi este confectionat din ADAPTO, un compozit patentat de Manfrotto caracterizat prin greutate redusa si rezistenta crescuta. Picioarele sunt imbracate intr-un material soft, placut la atingere,  care asigura o prindere buna atunci cand este utilizat ca si grip. Cu picioarele stranse mini-trepiedul poate fi utilizat pentru a stabiliza aparatul la fotografierea din mana sau pentru a oferi un plus de inaltime atunci cand alegem sa fotografiem dintr-un unghi mai greu accesibil.

Manfrotto Pixi
Manfrotto Pixi

Desi este dedicat aparatelor foto mirrorless sau compactelor avansate, Manfrotto Pixi poate sustine cu brio si un DSLR compact, cum este noul Canon 100D.

Manfrotto Pixi va fi disponibil in magazine la un pret aproximativ de 20 Euro.

Update: Manfrotto Pixi va costa 89 de lei in Romania. Pret si disponibilitate aici.

Manfrotto Pixi
Manfrotto Pixi

Lasă un răspuns