Maschere di Venezia 2013
Maschere di Venezia 2013

Intre 3 februarie si 1 martie 2013, Readers Cafe (din Centrul Metropolis, B-dul Iancu de Huneadoara nr. 56-60, Bucuresti) va fi gazda expozitiei de fotografie Maschere di Venezia a artistului fotograf Simion Buia.

77 de imagini realizate la Carnavalul de la Venetia pe parcursul a 10 ani si printate pe Fine Art Canvas pun privitorul fata in fata cu masti, fotomodele, elemente de decor urban si ipostaze inspirate din Commedia dell’Arte, intr-o atmosfera deplina de culoare si mister. Fie ca este vorba despre Bauta, Columbina, Medico della Peste, Moretta sau Volto, masti purtate inca din secolul al XII-lea, Simion Buia transcende prin munca sa artistica formele si timpul, recontextualizand intr-un limbaj morfologic personal atat traditia, cat si modernitatea Carnavalului. Fotografia de autor si-a castigat in ultimele decenii drepturile legitime, devenind deopotriva „piesa de colectie” si obiect al investitiei in arta. Mihai Plamadeala, curator

Expozitia poate fi vizitata de luni pana sambata, intre orele 09 – 23. Vernisajul va avea loc pe 16 februarie, la orele 19:30, in prezenta fotografului. Publicul este invitat la un dialog vizual, un moment de incantare lounge cu Andreea Tincea – voce si Catalin Lungu – chitara si pian, un vin rosu oferit de 1000 de chipuri si o vorba cu fotograful Simion Buia.

Simion Buia este un fotograf profesionist si jurnalist, implicat in proiecte de responsabilizare culturala, format si recomandat prin studiile universitare intreprinse la Facultee Libre de Paris et d’Ile de France si apoi la Kunstakademie Düsseldorf. Cei 8 ani petrecuti la  Radio Deutsche Welle din Germania completeaza tabloul competentelor sale profesionale. Membru al Deutscher Journalisten Verband – Asociatia Jurnalistilor Profesionisti din Germania, Simion Buia activeaza din 2007 la  Bucuresti si Düsseldorf.
Dintre proiectele sale anterioare amintim Actorii si Fotograful si infiintarea Academiei de Fotografie, unde preda impreuna cu alti traineri cursuri de initiere pentru incepatori si sustine workshopuri pentru avansati.

Maschere di Venezia a devenit un proiect fotografic personal inspirat din energia indescriptibila si intamplarile atipice din timpul carnavalului. De 10 ani fotografiez fascinantele si mereu schimbatoarele costume si pe oamenii care le imbraca. Anual, timp de o saptamana se aduna in Piata San Marco toti regii si reginele despre care citim in carti, pe langa alte personaje alegorice si travestiti. Sute de mii de vizitatori invadeaza strazile inguste ale orasului de sub ape pentru a trai un eveniment unic in lume. Pentru fotograf este Paradisul insusi! intre timp motivele Carnavalului de la Venetia au devenit pentru mine un modus vivendi. Imaginile transformate in artefacte prin atenta transpunere pe suport de panza au fost achizitionate de case renumite de avocatura din Düsseldorf si Berlin, iar in Romania si-au gasit locul in birouri ale unor agentii de publicitate, hoteluri, dar si in locuinte personale. Printre clientii recenti se afla Editura Spandugino. Fotografiile arata aidoma unor tablouri datorita suportului cu o materialitate speciala si a tehnicii desavarsite de printare. Culorile isi pastreaza calitatea timp de 100 de ani, in conditii de muzeu. Exponatele sunt unicate iar cumparatorul primeste un certificat de autenticitate, semnat de autor. Simion Buia

Detalii pe:
www.mascheredivenezia.ro
www.academiadefotografie.ro

Maschere di Venezia 2013
Maschere di Venezia 2013

1 COMENTARIU

  1. Aceleaşi măşti, şi totuşi mereu tot atâtea noi ocazii de a imortaliza bucuria generalizată ocazionată de această feerică sărbătoare a vieţii, în cadrul neasemuit al unei Veneţii plutind într-o colorată opulenţă barocă…! Felicitări pentru ochiul ce descoperă Frumuseţea unică a momentelor Carnavalului, pentru consecvenţa şi dăruirea Dvs., care se întrevăd din culisele fiecărei lucrări, cât şi pentru reflectarea nemăsuratei străluciri ce sălăşluieşte în fiecare privire, gest şi în … aerul de epocă al locului!!!! Mult succes!

Lasă un răspuns