Trei dintr-o lovitura: a lansat astazi noua gama de aparate foto compacte IXUS. Ideale pentru ca sunt foarte portabile si incap in aproape orice buzunar, noile IXUS 285 HS, 180 si IXUS 175 inlocuiesc modelele similare lansate anul trecut si vin cu specificatii tehnice interesante.

Canon IXUS 285HS, IXUS 180 si IXUS 175
Canon IXUS 285HS, IXUS 180 si IXUS 175

Varful de lance din cele trei modele prezentate astazi este noul Canon IXUS 285 HS, care integreaza un senzor CMOS de 20,2 Mpx, filmeaza Full HD si are un obiectiv cu zoom optic 12x. Mai mult, functiile software avansate dar usor de utilizat permit aplicarea simultana a pana la 5 filtre “artistice” pe fiecare cadru (salvand separat fiecare imagine procesata diferit), pentru a avea dintr-o singura “lovitura” imagini cu efecte speciale.

Modelele IXUS 180 si 175 sunt construite in jurul unui senzor de imagine de 20Mpx de tip CCD si au obiective cu zoom optic de 10 si respectiv 8x. Cam aici se termina, de fapt, si principalele diferente intre cele trei camere – senzorii de imagine si caracteristicile obiectivelor.

In rest, toate cele trei aparate foto din gama IXUS prezentate de Canon astazi integreaza tehnologia Wi-Fi si NFC pentru transferul rapid al fotografiilor pe orice smartphone sau tableta cu iOS sau Android, gratie unei aplicatii pe care producatorul nipon o ofera gratuit in Apple Store si Google Play, dar si pe dispozitive de stocare si partajare a fotografiilor, cum ar fi docking-stationul Canon CS100. Gratie software-ului Canon instalat in aparatele din gama IXUS puteti chiar face backup automat al fotografiilor in Cloud-ul Canon.

In plus, camera foto Canon IXUS 285 HS vine si cu functia Story Highlights, care prelucreaza automat secventele video inregistrate si alege cele mai bune cadre, pe care le combina intr-un videoclip cursiv – un fel de “regizor” personal integrat in aparatul foto.

Deocamdata nu am informatii despre pretul sau dispnibilitatea noilor camere foto din gama IXUS in . Tot astazi Canon a lansat si doua aparate foto bridge super-zoom, Canon SX540 HS si SX420 IS, alaturi de noua imprimanta foto compacta, Canon SELPHY CP1200.

Leave a Reply