PocketWizard PlusX
PocketWizard PlusX

PocketWizard a anuntat lansarea unui nou transmitator wireless pentru declansarea blitzurilor de la distanta: PocketWizard PlusX. Este o varianta „de buget”, entry-level daca vreti, a celebrelor declansatoare comercializate de companie si utilizate de fotografii profesionisti din intreaga lume.

PocketWizard PlusX se caracterizeaza in primul rand prin modul automat ce asigura comutarea dispozitivului pe post de declansator sau receptor in functie de utilizarea lui pe aparat sau conectat la blitz. PlusX este un declansator non-TTL ce poate comunica pe 10 frecvente diferite (10 canale), asigura o viteza maxima de sincronizare 1/250s si este compatibil cu toate dispozitivele wireless standard de la PocketWizard.

Desi pretul recomandat de PocketWizard pentru noul model este aproape la jumatate fata de variantele din gama profesionala, PlusX se lauda cu performante similare in ceea ce priveste raza de actiune, autonomia acumulatorilor si versatilitatea. Pret recomandat in SUA: 99 USD. Compania nu a anuntat inca un pret estimativ pentru Europa. In Romania declansatoarele PocketWizard pot fi achizitionate de aici. Avand in vedere ca PocketWizard Plus II costa la noi 800 de Lei, noul model ar putea avea un pret estimativ de 499 de Lei in Romania.

Promovarea noului PocketWizard are la baza sloganul „Cel mai simplu de utilizat PocketWizard de pana acum”. Este un dispozitiv ce se adreseaza in primul rand fotografilor entuziasti, care fac primii pasi in fotografia de studio sau de eveniment cu blitzuri declansate de la distanta sau fotografilor cu un buget redus. N PocketWizard PlusX isi face aparitia intr-un moment in care alte branduri au deja „vechime” in segmentul „buget”, cu produse care uneori ating un nivel de calitate foarte ridicat. Ca o alternativa, noi recomandam declansatoarele Pixel, testate aici.

PocketWizard PlusX
PocketWizard PlusX

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu de ce-si cumpara o multime PocketWizard, cele care sunt acum pe piata sunt destul de scumpe. Si sa iei asa ceva in regim de amator doar pentru un blitz e o tampenie, mai pui putin si-ti mai cumperi un blitz.

    Eu folosesc de peste o jumatate de an Pixel Pawn, nu stiu ele ETTL, dar sunt extraordinare! Le-am incercat la 30 si ceva de metrii, lucreaza corespunzator. Producatorul zice 100, n-am incercat. Le pot folosi si pe post de telecomanda "fara fir", inversand rolurile, punand receptorul pe patina aparatului si transmitatorul in mana.

    Au patru canale unde poti conecta mai multe blitz-uri (cred ca patru pe fiecare canal, eu pe canalul1 folosesc doua 430EX II) permit timpi de expunere de pana la 1/320, si un kit receptor + transmitator costa cam 180 lei (principalul avantaj). Am doua receptoare si un transmitator, o sa mai iau un kit de rezerva, "just in case". Nu ma incalzeste modul ETTL, si asa esti mai sigur pe setarile blitz-ului in mod manual. Ca sa nu mai zic ca sunt foarte robuste, solide, nu dau senzatia aia de plastic ieftin.

    Deci nu stiu de ce ridica toti in slavi PocketWizard, daca ar fi sa iau ceva mai bun, as lua Pixel King, dar in acest moment nu sunt sigur ca merita pretul doar pentru acel ETTL. La 500 lei cat costa PocketWizard PluxX, iei triggere Pixel Pawn pentru toate blitz-urile, daca ai mai multe (2-3). Inafara de asta Pixel Pawn arata mult mai finut, mai usoare, PocketWizard par badarane de fel, simti transmitatorul pe aparat, la Pixel Pawn (sau King, ca le-am vazut si pe alea), nici nu realizezi ca ai asa ceva pe patina.

    Nu le fac reclama celor del a Pixel, doar spun ca PocketWizard nu merita pretul. Daca cativa fotografi profesionisti cunoscuti le-au luat si le-au facut reclama, nu inseamna ca sunt cei mai buni.

Comments are closed.