Compania Olympus a prezentat la CES 2013 doua noi aparate foto compacte super-zoom dedicate utilizatorilor cu un buget restrans. Olympus SZ-16 si SZ-15 au in comun obiectivul zoom 26x (echivalent al unei focale 25-600mm) si sistemul dual de stabilizare a imaginii, dar difera din punct de vedere al senzoruluii de imagine: SZ-16 este construit in jurul unui senzor CMOS de 16 Megapixeli si al unui procesor TruePic V iar Olympus SZ-15 utilizeaza un senzor CCD tot de 16 megapixeli si procesorul de imagine TruePic III+. Diferentele nu se opresc aici: Olympus SZ-16 poate inregistra filme in format Full HD, pe cand SZ-15 poate surprinde secvente video la rezolutie 720p.

Olympus Stylus SZ-16
Olympus Stylus SZ-16

Tehnologia Olympus iHD (Intelligent, High-Sensitivity and High-Speed) integrata in modelul SZ-16 permite utilizatorilor sa surprinda fotografii de noapte fara a utiliza un trepied, aparatul compensand vibratiile cu ajutorul sistemului de stabilizare optic si al celui software. Senzorul CMOS BSI (cu iluminare din spate) integrat in acest model optimizeaza gama dinamica din fotografii pentru rezultate optime in imaginile ce se caracteriseaza printr-un nivel ridicat al contrastului.

Ambele aparate vor fi disponibile incepand din luna Martie la un pret estimativ de 299 Euro pentru Olympus SZ-16 si 199 Euro pentru modelul entry SZ-15. Vor fi comercializate in trei culori: negru, argintiu si rosu.

Olympus SZ-16
Olympus SZ-16

Lasă un răspuns