Carduri de memorie Lexar XQD
Carduri de memorie Lexar XQD

La aproape un an de la lansarea lui Nikon D4, primul si deocamdata singurul aparat foto care poate utiliza la maxim potentialul cardurilor de memorie XQD, compania Lexar a anuntat ca va lansa doua carduri de memorie de acest tip. Cele doua carduri vor avea o capacitate de 32 si respectiv 64GB. Conform producatorului, ambele carduri ofera o rata de transfer reala de 1100x (168 MB/s).

Desi pana acum rata de adoptie a noului format de card nu este surprinzatoare, singurul aparat compatibil fiind Nikon D4, compania spera sa vanda noile carduri fotografilor profesionisti  care vor aprecia viteza oferita de standardul XQD. Daca ne intrebati pe noi, acest tip de carduri va disparea odata cu Nikon D4, pentru ca deocamdata nu exista nici un motiv pentru a fi adoptate pe scara larga in alte aparate foto…

Tot cu aceasta ocazie, Lexar a anuntat si un nou cititor de carduri cu USB 3.0, capabil sa ofere rate de transfer de pana la 500MB/s.

Carduri de memorie Lexar XQD
Carduri de memorie Lexar XQD

 

1 COMENTARIU

  1. 'Daca ne intrebati pe noi, acest tip de carduri va disparea odata cu Nikon D4, pentru ca deocamdata nu exista nici un motiv pentru a fi adoptate pe scara larga in alte aparate foto… ????????????' good joke !Cum sa nu existe nici un motiv ?Viteza de scriere si transfer,bufferul in fotografia sportiva si cea de actiune cere acest lucru!Cand a aparut cd ul apoi dvd ul exact acelasi lucru se spunea!Acest tip de card va oferi pe viitor spatiu mult mai mare de stocare si viteza marita, exact ceea ce se intampla acum cu lumea hard disk urilor.Aparitia SSD (solid state ului )chiar daca e scump ofera rate mari de transfer, buffer marit si viata lunga!Cam asta e si cu acest tip de card XQD.Problema vine insa de la gigantii din IT, din domeniu ,care vor hotari dac vor sa adopte acest tip.E o batalie comerciala la urma urmei si SD -CF ul fac legea ,mai ieftin si acceptabil ca si calitate; sau mai 'bun' pe termen lung…Vom mai vedea!

Lasă un răspuns