Panasonic lanseaza pe piata noua camera LUMIX DMC-FZ150, modelul de top al gamei FZ de camere compacte cu super zoom optic. DMC-FZ150 este capabila sa inregistreze Full HD la rezoluţia de 1920 x 1080 60p (NTSC) /50p (PAL). 

Posesorii unei camere LUMIX DMC-FX90 pot avea acces la Internet oriunde, fara a fi nevoiti să caute in acest scop un hotspot WiFi. Conexiunea wireless la Internet face posibila, de asemenea, copierea imaginilor pe un PC sau trimiterea lor, printr-un punct de acces, direct pe computerul de acasa.

Configurarea initiala si incarcarea imaginilor este foarte facila. Pentru posesorii de smartphone-uri, Panasonic oferă gratuit o aplicatie numita LUMIX Link, atat pentru iPhone-uri cat si pentru telefoanele cu sistem de operare Android si toate operaţiunile se pot realiza prin acest program. Activand LUMIX Link si conectandu-se la LUMIX Club de pe telefonul mobil sau de pe computer, utilizatorii pot incarca imagini si inregistrări video surprinse cu FX90 oriunde, prin reţeaua mobila, fara a fi nevoiti sa caute un punct de acces WiFi. Daca se afla acasa, utilizatorii pot încărca imaginile prin punctul de acces la Internet din propria locuinta. De asemenea, au posibilitatea de a transfera wireless imaginile pe computer.

Obiectivul LEICA ultra superangular de 24mm, cu zoom optic de 5x (echivalent cu 24-120mm la o cameră pe film de 35 mm), cu luminozitate F2.5, exceleaza atat in fotografierea peisajelor, cat si a imaginilor dinamice sau a subiecţilor aflati in conditii de lumina scazuta. Senzorul CCD Hi-Speed de 12,1 megapixeli face ca FX90 să poata inregistra clipuri video FullHD la rezolutie 1920×1080 60i (NTSC) sau 50i (PAL), în format AVCHD. Exista si posibilitatea de a inregistra video in format MP4 pentru a rula clipurile direct pe PC sau pe orice alt echipament portabil, fara a fi nevoie de conversie.

Panasonic FX90
Panasonic FX90

Comments are closed.