Panasonic G5
Panasonic G5

Cele mai noi zvonuri vorbesc despre doua aparate foto mirrorless de la Panasonic care ar trebui sa fie prezentate oficial pe 9 Aprilie. Este vorba despre Panasonic G6 si GF6, mirrorless-uri mid si respectiv entry-level, care ar trebui sa fie construite in jurul senzorilor de 16 megapixeli de la Panasonic GX1. Panasonic G6 va inlocui actualul G5 pe care l-am testat aici.

Zvonul acesta mi se pare destul de lipsit de credibilitate, deoarece Panasonic GX1 (3.200 lei) a fost lansat acum aproape doi ani iar intre timp compania nipona a „facut rost” de senzori mai performanti, cum ar fi cel din varful de gama Panasonic GH3 (despre care o sa vorbim pe larg intr-un review cat de curand). Panasonic GX1 este un mirrorless pe care l-am apreciat, la momentul respectiv, pentru performantele sale, dar mi-ar place ca si Panasonic sa adopte tactica Olympus si sa lanseze cel putin un model diferit fata de varful de gama dar care sa includa acelasi captor (vezi noile Olympus E-PL5 lansate in toamna, cu senzor de la Olympus OM-D).

Pana atunci insa, nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem daca intr-adevar zvonurile se confirma sau nu. Peste cateva zile incepe NAB Show in Las Vegas, un fel de „CES” dedicat industriei video. Este de asteptat ca mai multe companii din domeniu sa anunte produse noi, inclusiv Canon, care a trimis ieri un comunicat de presa despre o noua gama de obiective de 35mm pentru camerele EOS Cinema (Canon C500 de exemplu). Compatibil cu formatul super-35, full frame 35mm si APS-C, noul obiectiv este „in dezvoltare” si va fi lansat oficial de Canon spre sfarsitul acestui an, dar un prototip va fi expus si la NAB in perioada 8-11 aprilie.

Actualul mirrorless Panasonic G5
Actualul mirrorless Panasonic G5

1 COMENTARIU

  1. Nici n-a avut timp sa se vanda G5-ul si apare G6? S-au prostit si astia, aparate pe banda rulanta. Daca vrei sa te apuci de fotografie in 2013, esti total debusolat, nu stii ce sa-ti iei si cu ce sa incepi :)) …de la G3 pe care-l cunosc foarte bine, ma indoiesc ca au fost schimbari radicale. Poate ceva performante in modul video, tipic Panasonic, in rest … :).

    In loc sa se ieftineasca toate din sistemul Mirrorless, sa ia locul DSLR-urilor entry-level, sunt chiar mai scumpe, sapuniere plasticoase cu obiective interschimbabile, dar foarte scumpe! GH2/3 si Oly OM-D sunt singurele Mirrorless care-mi plac. Care pot spune ca isi merita pretul (mai mult sau mai putin).

Lasă un răspuns